Hirdetés

A SteelSeries ARM processzorral okosított egere is megkapta a Fnatic kezelést

Reggel mutattuk be a SteelSeries 7H Fnatic Headsetet, közben pedig befutott egy egér is, ami szintén Fnatic színekben pompázik. A headset esetében a 10 dolláros felárért cserébe a dizájnon kívül pár hasznos extrát is kaptunk, a Sensei Fnatic Edition specifikációt átbogarászva viszont semmilyen plusz nem fedezhető fel. Ez főleg annak is betudható, hogy rengeteg profi játékos, köztük a Fnatic csapat több tagjai is részt vett az egér fejlesztésénél, vagyis már minden tudásukat beadták a közösbe. Igaz, hogy még hivatalos vételára sincs, szóval a fejlődés hiánya miatt még nem lehet elítélni a gyártót. Az is lehet, hogy az egyedi festés miatt nem emelik a 89,99 dolláros vételárat.


[+]

Ettől függetlenül érdemes pár szóban jellemezni a Sensei-t, mert több szempontból sem nevezhető átlagos perifériának. Egy játékos egér egyik legfontosabb része az érzékelője, ami jelen esetben egy 5700 CPI érzékenységű lézeres szenzor, mely másodpercenként 12 000 darab 10,8 megapixeles kép alapján határozza meg az elmozdulást. A CPI értéke 1 és 5700 között fokozatmentesen állítható. Ehhez bizony komoly számítási kapacitásra van szükség, és itt jön a képbe egy másik szokatlan alkatrész, nevezetesen a fedélzeten ketyegő 32 bites ARM processzor. Ezt kiegészítették egy a talpon elhelyezett LCD kijelzővel, mely páros egészen új távlatokat nyitott meg a gémer egerek világában.

A SteelSeries ExactTech technológia lehetővé teszi, hogy a legtöbb beállítást magán az eszközön végezzük el a gombok és a kijelző segítségével. A processzor létének köszönhetően például szabadon állítható az az emelkedési magasság, amikor a szenzor már nem érzékel, de olyan speciális, a mozgást és a célzást segítő funkciók is elérhetők, mint az ExactAim, ExacrAccel vagy az ExactSens. Néhány egér elektronikája úgymond kisimítja a kurzor útját, hogy egyenletes vonalon haladjon, ez azonban egy professzionális játékosnak zavaró lehet, ezért a FreeMove segítségével szabadon meghatározható a korrekció mértéke, vagy akár teljesen ki is kapcsolható. Az LCD alapállapotban arra is alkalmas, hogy egy általunk feltöltött bitmap képet mutasson, így téve abszolút egyedivé a Sensei-t.

Mivel a legtöbb beállítás magán az egéren módosítható és tárolható, ezért driver installálása nélkül is bárhol használható, azonban a mellékelt szoftverrel még komplexebb konfigurációs és makró lehetőségeket tesz érhetővé. Formája szimmetrikus, siklása a legtöbb felületen tökéletes az alját 16%-ban borító teflon talpnak köszönhetően. A 16,8 millió színben világítani képes három különböző zóna (gomb, görgő, logó) már csak hab a tortán.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés