Hirdetés

CeBIT 2012: a SteelSeries Sensei [RAW] egér testvérénél sokkal olcsóbb lett

A SteelSeries kifejezetten játékosoknak fejlesztett csúcskategóriás egere, a Sensei gazdag funkcionalitása és szimmetrikus formája miatt világszerte nagy sikernek örvend, azonban 89 dolláros árcédulája miatt sokan nem engedhetik meg maguknak ezt a játékszert. A gyártó ezért úgy döntött, hogy kicsit megnyirbálja a koncepciót, és létrehoz egy olyan kistestvért, mely bár szerényebb képességekkel bír, de mindehhez moderáltabb árcédula is társul majd.


[+]

A SteelSeries először is mérlegelte, hogy melyek azok az extra szolgáltatások, amelyek egy versenyről versenyre utazó profi játékosnak jól jöhetnek, viszont egy általában otthon tevékenykedő hobbi felhasználónak az esetek többségében csak felesleges árnövelő opciók. Így végül arra jutottak, hogy többek között a Sensei fedélzeti ARM processzorától, memóriájától és LCD kijelzőjétől megszabadulnak, valamint a háromzónás, 16,8 millió színű megvilágítási rendszert egyszerű fehérre cserélték. A memória eltávolítása következtében így az egérről közvetlenül elérhető öt profil egyre redukálódott, de a legtöbb esetben ez azért nem túl nagy érvágás.


[+]

A Sensei fém burkolata a [RAW] esetében műanyagra változott, azonban két verzió közül is választhatunk: fényes fekete és strapabíró gumírozott borítással is elérhető lesz majd a harcos jószág. Ettől függetlenül alapvető formavilága, kiváló minőségű Omron kapcsolói és lézeres szenzora változatlan maradt, amelynek felbontása továbbra is 90 és 5700 cpi (counts per inch) között változtatható. A minden részletre kiterjedő beállító szoftver továbbra is a csomag részét képzi, ennek segítségével a gombok, makrók, fények és szinte minden egyéb paraméter könnyen és gyorsan megváltoztatható.


[+]

A „butításnak” köszönhetően a SteelSeries Sensei [RAW] végül az eredeti verzió kétharmadáért, 59,99 dollárért fog a boltok polcaira kerülni, megjelenése azonban egészen júniusig várat magára.


[+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés