Hirdetés

Fizikai szintű implementációt tervezett a HBM2E-hez a Rambus

A vállalat megvalósítása akár 3,2 Gbps-os 12Hi besorolású memóriákat is támogat.

A Rambus egyre több hasznos fejlesztéssel áll elő, így lassan elmondható, hogy háttérbe szorították a pereskedő énjüket. A cég leginkább fizikai szintű implementációkat tervez az egyes interfészekhez, illetve memóriaszabványokhoz, a legújabb megoldásuk pont a HBM2E memóriákat támogatja. Ez viszonylag hasznos lehet az iparág számára, hiszen sok olyan érdeklődő cég előtt nyílik meg a HBM2E alkalmazásának lehetősége, amelyek számára fontos lenne az említett memória által nyújtott előny, de kockázatosnak tartják a nulláról kifejleszteni a saját implementációjukat.

A Rambus szabványos akár 3,2 Gbps-os tempó mellett is stabilan üzemelő implementációt kínál, amely maximum 12Hi besorolású, HBM2E memóriákat támogat. Az újdonság a kisebb szereplők számára is teheti egyszerűvé a HBM2E-re való átállást, hiszen azzal, hogy a memóriavezérlő mögötti IP-ket elég a Rambustól licencelni, a projektre vonatkozó kockázati tényezők is csökkennek. Ezzel a megoldással egy 1024 bites memóriabuszon 410 GB/s-os memória-sávszélesség érhető el, legfeljebb 36 GB-os kapacitás mellett.

A vállalat a HBM2E-s fizikai szintű implementációjával a nagy memória-sávszélességet igénylő lapkákat célozza. Maga a vezérlő kompatibilis a DFI 3.1-gyel, és támogat olyan logikai interfészeket is, mint az AXI vagy az OCP, de egyedi opció is alkalmazható, így a potenciális ügyfél szabadon dönthet az implementálás jellegéről.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés