Hirdetés

Elkészült a Rambus fizikai szintű implementációja a GDDR6-hoz

A vállalat szerint a megvalósításuk 16 Gbps-os tempót is lehetővé tesz, ami bőven meggyőzheti az érdeklődőket.

A Rambus manapság tényleg a fejlesztéseivel hívja fel magára a figyelmet, legalábbis a pereskedős énjük jelentősen háttérbe szorult. Ezúttal a cég egy GDDR6 szabványhoz tervezett fizikai szintű implementációt jelentett be, ami eléggé fontos komponens az ipar számára, ugyanis amíg a legfőbb figyelmet a memórialapkák, illetve a feldolgozást végző processzorok kapják, addig sokan hajlamosak elfelejteni, hogy ezeket azért össze is kell kötni. Ráadásul ez a közhiedelemmel ellentétben nem túl egyszerű feladat, sőt, a mai GDDR memóriák extrém magas effektív órajelei mellett kifejezetten nehéz stabilan megoldani. Ezért is lát ebben piaci lehetőséget a Rambus, ugyanis számos cégnek egyszerűbb készre tervezett fizikai szintű implementációt vásárolni a GDDR6-os memóriák használatához.

A Rambus szabványos, flexibilis, akár 16 Gbps-os tempó mellett is stabilan üzemelő implementációt kínál, de persze, ha a fogyasztás fontosabb, akkor beállítható a 12 vagy a 14 Gbps is. Az újdonság a kisebb szereplők számára is egyszerűvé teheti a GDDR6-ra való átállást, hiszen azzal, hogy a memóriavezérlő mögötti IP-ket elég a Rambustól licencelni, a projektre vonatkozó kockázati tényezők is csökkennek.

A vállalat a GDDR6-os fizikai szintű implementációjával a gépi tanulásban, a kriptovaluta-bányászatban, az önvezető autókban, illetve a nagy teljesítményű hálózati vezérlőkben érdekelt gyártókat célozza.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés