Hirdetés

Bemutatkozott a Qualcomm Vision Intelligence Platform

A vállalat két rendszerchipet szán a kamerára erősen támaszkodó területek lefedésére.

A Qualcomm célba veszi az IoT-piac egyik, gépi tanulásra erősen támaszkodó területét, vagyis azokat a rendszereket, amelyek a kamerák által látott képekre erősen támaszkodva önálló döntéseket hoznak meg. Ide tartoznak az otthoni megfigyelőrendszerek, a robotporszívók, az okos zárrendszerek, és még megannyi más szegmensen belül.

Az új Vision Intelligence Platform két rendszerchipet kínál majd az érdeklődők számára. Ezek ugyanarra a 10 nm-es node-on készülő lapkára épülnek, tehát nem meglepő, hogy közös pont az LPDDR4X szabványú maximum 1866 MHz-es memória támogatása, az Adreno 615-ös IGP, a Hexagon 685-ös DSP, illetve a két darab Spectra 270-as ISP, amelyekkel egy 32 vagy két 16 megapixeles kamera kezelhetők. Az AI feladatok szempontjából a Hexagon részegység a HVX-eknek hála, 1 wattos fogyasztás mellett, 2,1 TOPS-os teljesítményt biztosít. Emellett mindkét lapka esetében a platform része az IEEE 802.11a/b/g/n/ac-s Wi-Fi és a Bluetooth 5.1-es modul.

A QCS605 és QCS603 jelzésű rendszerchipek szempontjából még az is közös, hogy két darab Kryo 300 Gold processzormag található bennük, igaz ezek az előbbi lapkában 2,5 GHz-en, míg az utóbbiban 1,6 GHz-en ketyegnek. A Kryo 300 Silver magok szempontjából már nagyobb az eltérés, ugyanis a QCS603-ban csak kettő ilyen található, azok is 1,7 GHz-en dolgoznak, míg a QCS605 már hat darab 2,5 GHz-es egységgel rendelkezik.

A Qualcomm mindkét rendszerchip mintáit szállítja az érdeklődőknek.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés