Hirdetés

Négymagos SoC-okkal bővül a Qualcomm Snapdragon S4 széria

A Qualcomm új lapkákat jelentett be a Snapdragon S4 termékcsalád Play sorozatába. Az MSM8226 és az MSM8626 jelzésű SoC-ok az árra érzékeny termékeket célozzák meg, így abszolút csúcsteljesítmény nem várható tőlük, de így is elég combos megoldások lesznek. A vállalat az újdonságokat a TSMC 28 nm-es technológiáján gyártatja majd.

A termékek alapvetően az integrált modemben különböznek. Az MSM8626 tartalmaz CDMA/TD-SCDMA/UMTS modemet is, míg az MSM8226 jelzésű megoldás esetében búcsút kell inteni a CDMA-nak. Más szempontok szerint mindkét SoC tartalmaz négy darab ARM Cortex-A7-es processzormagot, mely az ARMv7-es megoldások közül a leghatékonyabb, ugyanakkor nem olyan erős, mint a nagyobb modellek. A magok órajele 1,2 GHz körül alakul, ami a középkategóriában jó teljesítményt hozhat. Az integrált grafikus vezérlő szerepét egy Adreno 305-ös fejlesztés tölti be, ami már támogatja az OpenGL ES szabvány legújabb, 3.0-s verzióját, illetve az OpenCL felületet.

Az új lapkák megoldják az 1080p-s videók enkódolását és dekódolását, illetve támogatják a 13 megapixeles kamerákat. Mindezek mellett a modern SoC-októl elvárható szolgáltatások kezelése is megoldott.

A termékek mintáit már rendelhetik az érdeklődők, így a rájuk épülő okostelefonok várhatóan a következő év elején tűnhetnek fel.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés