Hirdetés

Kínai partnerekkel tarolná le a kínai ultramobil piacot a Qualcomm

A cég chiptervező vegyesvállalatot alapít a Datang Telecom Grouppal és a Beijing Jianguang Asset Managementtel.

A Qualcomm az ultramobil piac egyik legsikeresebb cégének mondhatja magát, de a kínai ultramobil piac még számukra is nehezen célozható terület. A rendkívül olcsó ultramobil eszközökbe szánt, nyilván rendkívül olcsó lapkák tekintetében leginkább a MediaTek és a Spreadtrum számít komolyabb szereplőnek, és ide szinte senki sem tudott betörni. Ennek főleg az az oka, hogy az említett területen kialakult egy bizonyos kapcsolatrendszer a piaci szereplők között, ahova egy nagy cégnek, főleg egy amerikainak gyakorlatilag képtelenség betennie a lábát.

A Qualcomm a kínai Economic Daily News szerint más megközelítést alkalmaz a piac meghódítása céljából, és alapítottak egy vegyesvállalatot a Datang Telecom Grouppal és a Beijing Jianguang Asset Managementtel. Az így létrehozott cég a két kínai partner kapcsolatrendszerét és a Qualcomm technológiáit felhasználva fog rendkívül olcsó, 10 dollárnál is kisebb listaárú rendszerchipeket fejleszteni, amelyek direkten a olcsó kínai ultramobil eszközöket célozzák meg, ezzel állítva konkurenciát a MediaTek és a Spreadtrum hasonló megoldásai számára.

A vegyesvállalat egyébként nagyrészt nem fogja veszélyeztetni a Qualcomm saját, rendkívül olcsó rendszerchipjeit. Ennek az oka, hogy ezek a megcélzott területre amúgy sem tudtak betörni, tehát direkt konkurenciát nem állít magának a vállalat.

Előzmények

Hirdetés