Hirdetés

Nyomja a VR-t a Qualcomm is

Lehet, hogy egyesek kételkednek a VR sikerében, a Qualcomm viszont nem tartozik ezek közé, és be is jelentettek egy új fejlesztői készletet (VRDK) a Snapdragon 835 platformhoz, illetve egy VR-sisak referenciadizájnt is.

Ami az előbbit illeti, ennek érkezése 2017 második negyedévére várható, segítségével pedig a fejlesztők az év második felében megjelenő, a Snapdragon 835 köré épülő OEM VR rendszerekre készíthetnek programokat. A VRDK hozzáférést biztosít egy alap VR-sisakhoz is, amelyben egy WQHD felbontású AMOLED kijelző van, ez a két szemre szétosztva oldalaként 2 megapixeles felbontást jelent. A mozgásérzékelő rendszer hat szabadsági fokú, van benne többféle szenzor, valamint két monokróm kamera is. A sisak tekintetünk irányát is figyeli, ehhez két monokróm, VGA felbontású kamerát használ, valamint került bele 4 GB RAM és 64 GB UFS csatolós flashmemória is. A kommunikációról Wi-Fi és Bluetooth, a tápellátásról USB-C gondoskodik.

Ilyen a Qualcomm referencia VR-sisakja
Ilyen a Qualcomm referencia VR-sisakja [+]

A sisakgyártók felé a Qualcomm azt ígéri, hogy a HMD akcelerátor programban résztvevők hozzáférést kapnak a cég referenciadizájnjához és előre összeállított alkatrész-csomagjaihoz, ezekből pedig alacsonyabb befektetéssel is el tudják készíteni saját VR-szemüvegüket, ahelyett, hogy az alapoktól kezdenék a fejlesztést. A másik lehetőség, hogy a Qualcomm valamelyik ODM partnerével lépnek kapcsolatba, és velük gyártatnak.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés