Hirdetés

Nem biztos a Qualcomm ARM-os szerverplatformjának jövője?

A Qualcomm még az előző év végén jelentette be a Centriq 2400-as sorozatú szerverprocesszorok elérhetőségét, amelyek 48 darab Falkor processzormagot használtak. Igazából nagy sikereket nem tud felmutatni a rendszer, ami talán első nekifutásra nem annyira meglepő, a Bloomberg azonban úgy tudja, hogy a vállalat nem is adna több esélyt az ARM-os szerverplatformnak.

Az említett média információi szerint a Qualcomm bezárhatja vagy eladhatja a divíziót. Ezt az értesülést a cég szóvivője nem kívánta kommentálni, ugyanakkor Steve Mollenkopf, a Qualcomm elnök-vezérigazgatója egy hónappal korábban úgy nyilatkozott, hogy a nem alapvető területek szempontjából a kiadások csökkentésén dolgoznak, a Centriq 2400-as sorozatú szerverprocesszorok pedig pont beletartoznak ebbe a körbe.

A fejlesztések biztosan folynak a háttérben, elvégre a Saphira magokra épülő, Firetail kódnévű projekt is készül. Valószínűleg a megjelenéshez közeli lapkákat befejezi a cég, hiszen legrosszabb eshetőség mellett is könnyebben eladhatóvá teszi magát a divíziót.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés