Hirdetés

A Quake Champions is mehet a friss Intel driverrel

A 15.46.05.4771-es verziójú meghajtó számos játékokra vonatkozó grafikai és stabilitási hibát javít.

Az Intel elérhetővé tette a 15.46.05.4771-es verziójú drivercsomagot, amely a 64 bites Windows 10 operációs rendszert támogatja. Az új meghajtó természetesen tartalmazza a HDMI-hez használható audio-, valamint a Turbo Boost modullal kiegészített HD Graphics drivert, a Media SDK futtatási környezetet, illetve az OpenCL eszközillesztőt, míg a hardvertámogatás szempontjából a Skylake, a Kaby Lake és az Apollo Lake kódnevű lapkák IGP-jét kezeli. Részletesebben leírva a meghajtó telepíthető a HD Graphics 500, 505, 510, 515, 520, 530, P530, 610, 615, 620, 630, P630, illetve Iris Graphics 550, Iris Pro Graphics 580 és Iris Plus Graphics 640 és 650, valamint UHD Graphics 620 típusú integrált grafikus vezérlőkhöz.

Az új eszközillesztő főbb újításai közé tartozik az új Vulkan, illetve a korábbinál gyorsabb OpenCL és OpenGL implementáció, ráadásul az utóbbi API-t használó programok már Miracast és DisplayLink interfészen csatlakozó kijelzőkön is gyorsíthatók. Az Intel javított a meghajtóba épített CMAA élsimítás teljesítményén is a virtuális valóságra vonatkozó munkafolyamatokban, illetve újítás még a Dynamic OLED.

A friss csomag a StarCraft Remastered, a Life is Strange: Before the Storm, a Batman: The Enemy Within – The Telltale Series, a Crossout, a The Long Dark, a Slime Rancher játékokhoz, illetve a Quake Champions korai hozzáférésű verziójához kínál profilt, elsődlegesen a Kaby Lake generáció IGP-jéhez igazítva az optimalizálást. Ezek mellett a Lawbreakers, a Tacoma, illetve az F1 2017 is frissített profilt kapott.

A meghajtó javított pár, különböző játékokban felfedezett grafikai hibát - itt többek között érintett volt a Tom Clancy’s The Division, a DayZ és a DOTA 2 (OpenGL verzió) is, de más, külön nem említett programokban is megszűnhetnek a nem kívánt anomáliák, továbbá a Tom Clancy’s The Division és Batman – The Telltale Series játékokra jellemző fagyás is a múlté.

A Vulkan meghajtó a frissítés mellett specifikus problémákat is megold, így a DOTA 2, illetve a Unity videojáték-motor Vulkan módjának funkcionális hibái megszűnnek, ahogy a Quake Vulkan portjaként ismert vkQuake futtatásakor jelentkező fagyást is sikerült kezelni. A friss csomag javít a WebGL programok általános stabilitásán, illetve a vezeték nélkül vagy DisplayPort interfészen keresztül csatlakoztatott kijelzők esetében is megbízhatóbb lesz a működés. Végül az Intel kijavította azt a hibát is, ami miatt a kiterjesztett kijelző módban a HDCP nem működött videolejátszás leállítása után, USB Type-C-HDMI adapteren keresztül.

Az Intel új HD Graphics drivercsomagja, tömörített és telepíthető formában fellelhető verziói, a 64 bites Windows 10 operációs rendszerre az előbbi linken érhetők el, és természetesen a dokumentáció sem maradt le.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés