Hirdetés

QPAD MK-85 és MK-50 professzionális gémer billentyűzetek

Aki komolyan gondolja a számítógépes játékokat, már-már szinte sportszerűen űzi, akkor egy bizonyos szint felett el kell felejteni a golyós egeret, az előző évezredből visszamardt bézs színű billentyűzetet, és komolyabb perifériák után kell nézni. A svéd QPAD kifejezetten a játékosoknak készült eszközökre specializálódott, ebből a csoportból mutattuk be fél évvel ezelőtt az MK-80-as billentyűzetet. A sorozat folytatásaként a cég most bejelentette az MK-85 és MK-50 kódnevű modelleket.


[+]

Az MK-85 kinézetében és funkcionalitásában nagyon hasonló az MK-80-ashoz. Egy fontos különbség viszont a billentyűkben keresendő. A gombokat Cherry MX mechanikus kapcsolók képezik, melyek roppant strapabírók (a gyártó 50 millió leütést garantál) és állandó, egyenletes teljesítményt nyújtanak. Ezt úgy kell érteni, hogy a leütés érzékelés a 4 mm-es út pontosan felénél, 2 mm-en történik, ehhez 45 gramm nyomást kell kifejteni. A Cherry MX gombok másik tulajdonsága, hogy nem nyújtanak semmilyen hallható vagy érezhető visszajelzést, ennek megítélése viszont ízlés dolga, van, aki ezt szereti. A billentyűk mindegyike egyedi, narancssárga-piros LED háttérvilágítással rendelkezik, ezek fényereje négy lépésben állítható.


[+]

Minden más tulajdonsága megegyezik az MK-80-nál látottakkal: programozható gombok, konfigurálható profilok, két portos USB 2.0 hub, audio kimenet és mikrofon bemenet. Szintén játékosoknak hasznos az „N Key Roll over” funkció, mely azt jelenti, hogy minden egyes gomb lenyomását külön figyeli az elektronika, így egyik parancsunk sem fogja elnyomni a másikat. Ez tökéletesen alkalmazkodik egy modern játék összetett irányítási igényéhez. A csomag tartalmaz további 4 teljesen narancssárga billentyűsapkát, amivel néhány fontosabb gombot megjelölhetünk (pl. WASD). Érdemes még megemlíteni tiszteletet parancsoló 1,27 kilogrammos súlyát, szorult helyzetben önvédelmi és támadó fegyverként is megállja a helyét. Vételára igen borsos, 149,90 eurót kérnek érte.


[+]

Ha megvagyunk az olyan extrák nélkül, mint az audio csatlakozók, USB hub, kiegészítő gombok és a háttérvilágítás, akkor lényegesen olcsóbban, 79,90 euróért juthatunk hozzá az MK-50 csupaszított változathoz. A fentebbi funkciókat leszámítva ez a billentyűzet is abszolút csúcskategóriás, ugyan az az elektronika és mechanika, valamint a multimédia gombokat sem spórolták le róla. Mindkét variáns decemberben érkezik.

  • Kapcsolódó cégek:
  • QPAD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés