A ProMOS a DRAM-piac nehézségeinek első áldozata

Egy hete számoltunk be a DRAM-gyártókat érintő aktuális problémákról. A piacon az árak a túltermelés következtében folyamatosan csökkennek, ami rövidtávon ugyan jó a felhasználóknak, de a kisebb gyártók nem biztos, hogy túlélik ezeket az időszakokat, vagyis hosszútávon a versenyhelyzet csökken. A piac nehézségei az előrejelzések szerint az év végéig is kitartanak, így a vállalatok helyzete nem túl rózsás. Az első áldozatra nem is kellett sokat várni, ugyanis a ProMOS bejelentette, hogy feladják a harcot a PC-kbe szánt DRAM-ok szegmensében, amit természetesen a kialakult és üzletileg cseppet sem kedvező piaci viszonyokkal magyaráznak.

A vállalat azonban nem szűnik meg, így a ProMOS más piacokon továbbra is aktív résztvevő marad. A cég elnöke elmondta, hogy a DRAM-ok fejlesztésével sem hagynak fel teljesen, csupán a nagyobb nyereséget hozó memóriachipekre koncentrálnak, melyek főleg a mobil termékekbe kerülhetnek. Szintén továbbviszi a gyártó az LCD vezérlő IC-k fejlesztését is, és kihasználják az Elpida szabad gyártókapacitását, hogy több chipet gyárthassanak.

A ProMOS azt is bejelentette, hogy a Silterra Malaysia közreműködésével elkészültek egy közös projekttel is, melynek kapcsán a Silterra 130 és 110 nm-es HV gyártástechnológiáját átköltöztetik a ProMOS saját gyárába, mely kezdetben havonta hatvanezer wafert képes majd megmunkálni. A Silterra LCD vezérlőchipjei elsősorban kis panelekhez lesznek használhatóak.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés