PH!-sok, szevasztok!

Egy hónap híján 10 éve indult hódító döcögő útjára a profi halálosan amatőr Prohardver Plusabit, két naiv, világot megváltani akaró, mindenre elszánt, koncepció és fogalom nélküli hülyegyerek kamasz lelkesedéséből. Azóta sok víz lefolyt a Dunán (sajnos a napokban még annál is több), ám tíz év akkor is tíz év, az örökké pörgő tech-világban ezt megélni önmagában komoly eredmény szerencse.

Jelen blog célja egyébként nem annyira a 30+ éveseken (ez volnék én, épp) rendre kitörő, tulajdonképpen kicsit kínos, szentimentális nosztalgiázás lesz. Annak is adunk teret mondjuk, sokszor fel-felmerült már, hogy kellene írni egy "a PH! történelme" sorozatot, ám eddig mindig elhasalt, pár rész után. Ezért majd most, de nagyon! (pont ennyire voltam jó amúgy a levelezésben, mint műfajban... mármint a papír alapúban. azért két komoly szerelmeslevelet fel tudok mutatni, így 31 év után, bár szívből büszke egyikre sem vagyok...)


Az első lépések...

A lényeg azonban sokkal inkább az, hogy lopva visszacsempésszünk valamit abból a közvetlen, személyes hangnemből, gondolkodásból, ami a Prohardver Plusabit, RiO sajátja volt éveken át. (mindjárt mondom az okokat is.) Terveink szerint mostantól lényegesen több információt adunk az oldalakról, az aktuális terveinkről, készülő projektjeinkről... és a szerkesztőség mindennapi élet nehézségeiről, izgalmairól. Ide értjük egyébként egy picit a piaci helyzet, helyzetünk "nem titkolását" is. Összegezve tehát, az az álmunk, hogy a futószalagról lezúduló teszteken felül közelebb tudjuk hozni számotokra a Prohardvert, mint olyat. Mint régen. ("régen MINDEN jobb volt!" :))

Nyilván lesznek olyan dolgok, amikről ha akarnánk sem beszélhetnénk, de az igazat megvallva a legtöbb nem ilyen, csak persze a cégek szeretnek szupertitkosat játszani, konkurenciától rettegni (paranoid vagyok, mondtam már?), a "stratégiát" hímestojásként vigyázni. Pedig mindez marha fárasztó, stresszes és jórészt fölösleges. Egész egyszerűen olyan pici a magyar netes ugar, hogy nem a szomszéd IT-szájtja az életben maradás fő kérdőjele. Kicsit konkrétabban fogalmazva: ideje, hogy lesz.rjuk, hogy a HWSW / SG / ... esetleg fél évvel hamarabb tud meg dolgokat rólunk, mint "kellene". Rettentő mód divatja volt annak is, hogy az utolsó fórum is legyen "nyakkendős", mert az ügynökség azt szereti, csak úgy vesznek komolyan, csak úgy lesz majd hirdetés. Nos, az elmúlt másfél év után és a jelenlegi tendenciák fényében azt kell hinnünk, hogy így sem úgy sem lesz hirdetésből kényelmes megélhetés kiszámítható, elegendő bevétel. Akkor viszont ki az a hülye, aki otthon a szobájában is öltönyben feszeng?

Feszengés, erőlködés és hadititkok helyett sokkal inkább szeretnénk ezt az egész IT/Hardver-szájtosdit Veletek, az olvasókkal együtt csinálni, végigizgulni vagy akár stresszelni, erőlködni. Máshogy amúgy sem bírunk ki még tíz évet, az tuti. Félreértés ne essék, nem normális kiscsoportos internetes portált csinálni. Hétvégén, éjjel kettőkör, napi 100+ emailváltással, "3 éve nem voltam 2 napnál hosszabb szabisan". Pici cég vagyunk, bármi gond, nehézség, vagy éppen izgalom, eredmény van, nincs kire hárítani a felelősséget, stresszt, nincs főnök, ezek a dolgok közösek és mindenkit érintenek.

No, hát ezt szeretnénk megosztani Veletek.

Mélabús lenne ezen a ponton zárni, úgyhogy álljon itt az első történelmi lépcső, korábban már mutattuk, de jobb mindent az elején kezdeni. Íme a Plusabit, 2000. második felében, azaz az induláskor. Az első "Prohardver". Keopsz találmánya, az ő "tesztjei", az én "fejlesztésem". Ouch! :)

Update: senki se mondhassa, hogy lusták vagyunk: közben átnéztem és felraktam a Plusabit második verzióját is.

Update 2: ha a fenti linkekre kattintva csak üres oldalak jönnének be, jó esély van rá, hogy blokkolova vannak nálad a "http://img.prohardver.hu/ad/..." címek. Ejnye... :)

Azóta történt

Előzmények