Hirdetés

Prescott-kompatibilis alaplapok a Fujitsu-Siemenstől

A "Prescott-kompatibilis" jelzőt hallva nem csoda, ha elbizonytalanodik az ember, hiszen az utóbbi napokban-hetekben igencsak ellentmondásos hírek érkeztek a különféle alaplapok "Prescott-képességéről". A korábbi tervekkel ellentétben a Fujitsu-Siemnens úgy döntött, mégiscsak piacra dobja az Intel 875P chipsetre épülő termékeit.


Forrás: www.zdnet.de

A Fujitsu-Siemens D1688 egy ATX-formátumú "deszka" lesz 8x-os AGP-Pro-slottal és hat PCI-sínnel, míg a Fujitsu-Siemens D1683-nál egy Micro-ATX-es alaplapon találunk egy 8x-os AGP-slotot és három PCI-sínt. A tervek szerint mind a két termék csomagolásában lesz egy adapter Serial-ATA-vezérlésű merevlemezekhez. (aka ABIT Serillel?) A Fujitsu-Siemens egyébként azért csak augusztusban jelenteti meg a két alaplapot, mert addigra kellőképp átdolgozzák őket, miután már meg fognak felelni az Intel FMB1.5 VRM specifikációjának. A késlekedés azonban ezúttal tényleg jót jelent, hiszen így biztosak lehetünk abban, hogy mindkét lap valóban elviseli az Intel Prescott processzorokat.

További érdekesség, hogy az új termékeket ellátják a Fujitsu-Siemens által kifejlesztett "zajcsökkentő technológiával" is. Ezzel többek közt a ház-, a processzor- és a táphűtők fordulatszáma szabályozható, de van egy úgynevezett "csendes üzemmód" is a merevlemezek és az optikai meghajtók számára. A Fujitsu-Siemens D1688-as 190 euróba, míg a Fujitsu-Siemens D1683-as 180 euróba kerül majd.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés