Hirdetés

A P4 "Prescott" CPU-t kezelő Gigabyte lapokról

Nemrég kiderült, könnyen előfordulhat, hogy a ma kapható i875P, illetve i865PE chipsetes alaplapok nem lesznek képesek kezelni a Prescott magos Intel processzorokat. A hír felröppente után mindenki várja az Intel, valamint az alaplapgyártók reagálását, ám egyelőre nagy a csend. Az Intel mindenesetre közölte, hogy hiba lenne egy hónapok múlva megjelenő processzor végleges specifikációiról beszélni.

Egy kínai weboldalon megjelent hír szerint egy meg nem nevezett Gigabyte tisztségviselő közölte, hogy az említett chipsetekkel szerelt Gigabyte alaplapok közül azok, melyek rendelkeznek a DPS (Dual Power System) szolgáltatással, képesek a VRM 10.0 szabvány FMB 2.0 irányzatáig kiszolgálni a processzorokat. Ez azt jelenti, hogy a 800 MHz-es FSB-vel, és 1 MB L2 gyorsítótárral rendelkező Prescott processzorok bőven beleférnek a támogatottsági listába. A jelenlegi Pentium 4 processzorok ugyanis az FMB 1.0-hoz igazodnak, a Prescott pedig az FMB 1.5 támogatást igényli.

A hír tehát nem hivatalos forrásból érkezett, és őszintén szólva a hitelességet kicsit megkérdőjelezi az FMB 2.0 említése. Erről a szabványváltozatról ugyanis eddig az Intel sem szólt, így nem tudni, hogyan állíthatja a Gigabyte, hogy már ezzel is kompatibilisek alaplapjai. Nem marad más, továbbra is várnunk kell a hivatalos állásfoglalásokra.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés