Hirdetés

Piacra kerül a Leadtek vizes GeForce 8800 Ultrája

Az asztali PC-kbe szánt videokártyák jelenleg leggyorsabb változatának számító GeForce 8800 Ultra több gyártó fantáziáját is meglódította, és ahogy lenni szokott, számos egyedi hűtővel és/vagy húzott órajelekkel rendelkező modell került piacra. A Leadtek sem késlekedett bejelenteni vízhűtéses Ultráját, melyről immár végleges specifikációt és képet is közreadott.

A WinFast PX8800 Ultra Leviathan nevű csomag a videokártyán kívül egy komplett hűtőrendszert foglal magában pumpával, radiátorral, ventilátorral együtt. A 202 x 122 x 122 mm befoglaló méretű hőcserélőt a ház belsejébe szánták; ennek előfeltétele, hogy hátul legyen egy 120 mm-es ventilátorok felfogatására alkalmas keret, és értelemszerűen se a ház nem lehet túl lapos, se a CPU-hűtő túl magas. A grafikus processzorra réz, a memóriachipekre alumíniumötvözet blokk feszül, ugyancsak alumíniumból készül a radiátor. A 120 mm-es ventilátor hátrafele tolja ki a meleget 2500 rpm-es fordulatszámon, ám PWM technikával le is szabályozható.

A 180 watt hűtőteljesítményű rendszert tekintve nem meglepő, hogy a Leadtek a videokártya tuningolása mellett döntött. A GPU-t 612 MHz-ről 684 MHz-re húzta, míg a 768 MB kapacitású GDDR3 memória effektív órajele 2160 helyett 2322 MHz lett. A dobozba SpellForce 2 és Joint Task Force játék is kerül.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés