Hirdetés

GeForce 8800 Ultra vízhűtéses változatokban

Az új NVIDIA GeForce 8800 Ultra videokártyákat a legtöbb márka a referenciának teljes mértékben megfelelő, azaz az órajeleket és a kialakítást tekintve is egyforma kivitelben dobja piacra. A megszokott módon azonban most is lesz néhány vállalat, amely a standard modell mellett valamilyen különlegességgel is szolgál vásárlóinak.

A BFG máris közzétette egy vízzel hűthető grafikus kártya adatait. A GPU mellett a memóriák, a RAMDAC és a tápellátó áramkör hűtéséről is gondoskodó Innovatek bordával ellátott GeForce 8800 Ultra WC 768MB PCIe az órajeleket tekintve megmarad az NVIDIA ajánlásánál, azaz a grafikus processzor alapórajele 612 MHz, a memóriáé pedig 1080 MHz.

Az ugyancsak a kaliforniaiak fontos partnerének számító Leadtek is jelezte: május közepétől a normál kivitelű mellett vízhűtéses Ultrával is jelentkezik. A WinFast PX8800 Ultra Leviathan névre keresztelt kártyáról egyelőre nem kaptunk pontosabb információkat, az azonban látszik a képen, hogy nem csupán egy vizesblokkot szerelnek a kártyára, hanem pumpával, hőcserélővel kiegészítve egy viszonylag kompakt, önállóan üzemelő rendszerként szállítják.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés