Hirdetés

Piacon a Dell első AMD-s szerverei

A tegnapi naptól a Dell ügyfelei az Intel processzorait tartalmazó szerverek mellett (vagy esetenként helyett) immáron olyan megoldásokat is választhatnak, melyek az AMD Opteron szerverprocesszoraira épülnek. A termékportfólió kibővítését a most zajló Oracle OpenWorld keretén belül jelentették be. A Dell szeptember közepe óta forgalmazza az AMD processzoraira épülő Dimension asztali PC-ket, a két cég együttműködési szándékát hivatalosan idén májusban erősítették meg.


Dell PowerEdge 6950

A Dell termékkínálatának így tegnaptól részét képezi az új, AMD-alapú PowerEdge 6950 és PowerEdge SC1435 család. Előbbi négy Opteron processzort tartalmazhat, melyek órajele 2-től 2,8 GHz-ig alakulhat, míg utóbbi kétprocesszoros megoldás, 1,8-tól 2,8 GHz-ig terjedő órajelekkel. A processzorkínálat érdekessége, hogy a két PowerEdge szerver csúcsteljesítményű CPU-i eddig kizárólag csak a Sun Microsystems megoldásaiban voltak megtalálhatók.


Dell PowerEdge SC1435

A termékkínálatban szereplő két újdonság közül a PowerEdge 6950-es család az Intel-alapú PowerEdge 6850-es széria fölé helyeződik, ahhoz képest nagyobb teljesítményt és energiatakarékosabb működést nyújtva. A Dell által kiadott közlemény szerint a PowerEdge SC1435 az inteles SC1425-öst váltja majd a kínálatban, jóllehet egyelőre mindkét modellt listázza a gyártó weboldala.

A Dell PowerEdge 6950 és PowerEdge SC1435 szerverek már kaphatók, előbbi ára 6499, utóbbié 1299 dollárról startol.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés