Hirdetés

Phenomot AGP-vel? Nem probléma

Előfordulhat, hogy valaki modern processzort szeretne egy rendszerben használni öreg videokártyájával, vagy épp fordítva, a különféle foglalatok, interfészek azonban folyamatosan megújulnak, cserélődnek, és kevés az olyan alaplap, amelyik megteremti az átjárást az egyes technológiai generációk között. Azt is megszokhattuk viszont, hogy az ASRock alaplapjai sokszor megoldást jelentenek ezekben a kényes helyzetekben – nincs ez másképp az új ALiveDual-eSATA2 modell esetében sem.

A CPU-foglalatba a Socket AM2-es AMD processzorokon kívül a legújabb négymagos Phenomok is beültethetők, igaz, a HyperTransport sebessége ezeknél sem haladja meg az 1 GHz-et. A négy memóriafoglalat legfeljebb 8 gigabájtnyi DDR2-800 (vagy lassabb) modult fogad. A lap fő attrakciója, hogy videokártyák számára egy PCI Express x16 és egy AGP 8x foglalatot is kínál. Mindez egyedi chipkészletének köszönhető, az NVIDIA (korábban ULI) M1695 lapka mellé egy nForce3 250 vezérlő került a lapra.

További bővítmények számára három PCI foglalat áll készenlétben, van egy PCIe interfészre csatlakozó Gigabit Ethernet vezérlő és 7.1 csatornás C-Media CM6501 audiokodek is. A déli híd két 1,5 Gbps-os SATA portja mellett egy JMicron chip két gyors, 3 Gbps-os SATA porttal szolgál, utóbbiak közül az egyik külső eSATA csatlakozó. IDE eszközökből legfeljebb négy köthető a két csatornára.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés