Hirdetés

Az Abit is elkészítette első Socket AM2+-os lapját

A Universal Abit is bejelentette első AM2+ foglalatos alaplapját, amely az AMD új asztali processzorai számára a HyperTransport 3.0 szabványnak megfelelően maximum 2,6 GHz-es kapcsolatot biztosít a rendszer többi komponense felé. A négy memóriaaljzatba a Phenomok mellé DDR2-1066-os modulok ültethetők. Az AX78 jelű lap szíve a középkategóriába szánt AMD 770 chipset, ezt tükrözi felszereltsége is.

Két hosszú PCI Express 2.0 bővítőhelyének egyike teljes sávszélességű, a másikba csak négy sávot kötöttek be, ezzel együtt két videokártya használható CrossFireX konfigurációban is. További bővítésre egy PCIe x1 és három PCI sín ad lehetőséget. Az SB600 déli híd jóvoltából egy IDE csatorna és négy SATA-300 port áll rendelkezésre. A hangrendszer 7.1 csatornás, hátul egy optikai SPDIF kimenettel is szolgál. Az I/O panelt nem zsúfolták túl, az audiocsatlakozók mellett két PS2, négy USB 2.0 és egy Gigabit Ethernet port található itt, továbbá egy kis kapcsoló, amellyel a BIOS beállításait lehet törölni.

Az AX78 valamennyi Socket AM2-es processzortípussal is együttműködik, és a gyártó BIOS-frissítés útján a korábban piacra dobott Socket AM2-es lapjait is felkészíti a Phenomok fogadására – ezekben az esetekben a HT interfész sebessége természetesen 1 GHz-re korlátozódik.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés