Hirdetés

Zalman CNPS14X processzorhűtő akár három ventilátorral is

A Zalman név egykoron egyet jelentett az innovatív hűtési megoldásokkal, azonban a hővezető csövekkel megtámogatott általános koncepciók tömeges elterjedésével ők is szépen beleszürkültek a mezőnybe, mint a legtöbb gyártó. A Computexen aztán felütötte a fejét egy érdekes CPU-hűtő, a CNPS14X (Computer Noise Prevention System), ami ha forradalminak nem is mondható, de azért egy pillantást talán érdemes rá vetni, hiszen egyes források szerint a következő hetekben hivatalosan is elrajtolhat.


[+]

A CNPS14X alapvetőn egy klasszikus duplatornyos hűtő, 140 x 126 x 159,3 mm-es kiterjedése és 875 grammos tömege a felsőbb középkategóriába sorolja. A két csoportba rendezett alumínium lamellák által képzett hőleadó felület több mint egy négyzetméter, ennek ellenére alig 160 mm-es magassága még nem okoz különösebb kompatibilitási problémákat. A processzor által termelt hőmennyiséget 6 darab 6 mm átmérőjű cső szállítja el a tökéletesre polírozott réz talpról, és terítik szét a lamellák között.


[+]

Érdekessége, hogy a levegő mozgatását alapesetben egy a két torony közé ékelt, speciális kialakítású, 140 mm-es ventilátor végzi, amely 950 és 1350 percenkénti fordulat esetén 17-21 dBA zajszint mellett dolgozik. Pontos légszállítását homály fedi, valamint csapágyazásáról is csak annyit árultak el, hogy hosszú élettartamú. Azonban ha a produkált huzattal nem lennék megelégedve, úgy a csomagban található rögzítőfülekkel további 2 x 140 mm-es légkavaró is a borfára erősíthető, így kiemelkedő légszállítás, vagy alacsony fordulatszámon jó zaj/teljesítmény arány érhető el nagyobb TDP értékű központi egységekkel is.


[+]

A hűtő természetesen minden forgalomban lévő foglalatra felszerelhető, a specifikációban Intel LGA2011, LGA1155/1156, LGA1366, LGA775, valamint AMD FM1 és AM3+/AM3/AM2+/AM2 kompatibilitás olvasható. A Zalman CNPS14X processzorhűtő Japánban a napokban jelenik meg kb. 74 dollárnak megfelelő vételáron, és valószínűleg globális értékesítésére nem kell már sokat várni.


[+]


[+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés