Hirdetés

CES 2022: PCI Express 5.0-s SSD-vel rukkolt elő az MSI

A bővítőkártya formátumú eszközben a Phison legújabb kontrollere teljesít szolgálatot.

A Phison még múlt héten rántotta le a leplet E26 jelölésű, PCI Express 5.0-t támogató SSD-vezérlőjéről, amelynek tulajdonságairól a linkelt a hírben írtunk részletesebben. Arról egyelőre nincs információnk, hogy az új kontrollert mikor láthatjuk kereskedelmi forgalomban is kapható meghajtókon, az MSI jóvoltából viszont már legalább egy véglegesnek tűnő termékben helyet kaphatott a Phison újdonsága, ugyanis bemutatkozott a találó modellnévvel rendelkező Spatium E26.


[+]

Túl sok részletet persze nem árultak el az SSD-vel kapcsolatban, mindössze annyit tudunk, hogy egy x4-es PCI Express 5.0-s kártyahelyre illeszthető AIC (add-in-card) formátumú, alacsony profilú megoldásról van szó, amelynek sebessége elérheti, sőt, túl is lépheti a 10 GB/s-ot.


[+]

Az NVMe 2.0-t támogató SSD kék színű nyomtatott áramköri lapjára forrasztott komponenseit egy vékony, rézből készült lap igyekszik hűvösen tartani, aminél bizonyára komolyabb hűtéssel rendelkező megoldások is megjelennek majd, de a Spatium E26-ot ne tekintsük egy egyszerű demódarabnak, hiszen a jelek szerint később piaci forgalomba is kerül, ennek időpontjáról, illetve a várható árazásról viszont nem osztottak meg részleteket.

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés