Hirdetés

Computex 2022: az AMD-vel és a Micronnal szövetkezik a Phison

A trió tagjai a PCI Express 5.0-s SSD-k gyorsabb megjelenésén dolgoznak.

A Phison az idei Computexen még mindig a PCI Express 5.0-s SSD-k bevezetésére koncentrál, amelynek az alapja az év elején megrendezett CES-en már leleplezett PS5026-E26-os vezérlő lesz. Ez egyre közelebb van a megjelenéshez, de nyilván egy SSD nem csak egy vezérlőből áll, így a Phison a problémát egyedül nem tudja megoldani. Éppen ezért szövetkeztek az AMD-vel és a Micronnal, amely vállalatok a saját területükön biztosítják a szükséges tudást, hogy minél problémamentesebb legyen az extrém sebességet kínáló SSD-k bevezetése.

A Micron nyilván DDR5-ös memóriákkal, illetve 3D NAND flash lapkákkal járul hozzá a munkához, míg az AMD az új Socket AM5-ös foglalatú platformot kínálja, amely ideális alap lesz tesztelni a készülő SSD-ket. Utóbbi azért fontos, mert elég sok újdonság lesz egyszerre bevezetve, és a tesztelésnek ilyenkor kiemelt szerepe van.

A teljesítmény hajkurászása mellett a Phison kvázi elkészült az idei CES-en szintén bemutatott PS5021-E21T-s vezérlőjével, és a Computexen megtekinthető lesz egy PCI Express 4.0-s BGA-s SSD, amely ezt használja.

Jön a PS5027-E27T jelzésű vezérlő is, amely a PCI Express 4.0-s, DRAM-tól mentesen működő megoldások sorát gyarapítja majd, és leginkább a mobil piacot célozza meg.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés