Hirdetés

PC a mikrohullámú sütőben

Az elemzők szerint a számítógép hamarosan átlagos használati tárgy lesz, akárcsak a mosógép vagy a TV. Ráadásul a jóslatok szerint a PC fogja irányítani ezeket, vagyis a háztartás szép lassan komputerizálódik. Ezt az elméletet támasztják alá a Consumer Electronics Show (CES) 2003 rendezvényen felbukkanó case modok is, ám néhol pont fordított a folyamat: a PC "mikrósodik". Igazán ötletes megoldás.



Első ránézésre nem is gondolná az ember, hogy egy valódi, működő számítógéppel van dolga. A donor egy valódi mikrohullámú sütő volt, innét a test, a belső dolgokat pedig a modder adta hozzá. Persze ahogy bekapcsolják a gépet, máris feltűnik a beépített LCD, mely pontosan illeszkedik a sütő korábbi vonalaihoz. A fenti képen a billentyűzet eltakarja, de ott található egy "felültöltős" DVD meghajtó.



A "számítógépház" oldala kihajtható, így közelebbről is meg lehet szemlélni az átalakítás gyümölcsét. Példás rend uralkodik a gépben, mindennek előre kialakított helye van. Olyan, mintha a "ház" direkt PC-khez lenne tervezve. Egy biztos: bátor dolog volt egy lapos kijelzőt így beépíteni. A kép láttán levonható következtetés ellenére ez a masina nem alkalmas ételek melegítésére.



Végül láthatjuk a hátsó kialakítást, a tápegységet, a ki/bemeneteket. Igazán egyedi ötlet, és amint láthattuk, a kivitelezés is egyedi. A súlyáról és méretéről sajnons nincs információnk. Aki a Consumer Electronics Show 2003 további érdekességeire kíváncsi, az látogasson el a Directron.com oldalára.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés