Hirdetés

Gömbölyű PC

Természetesen megint a japánokról van szó, akik ismét nagyot alkottak. Illetve kicsit és gömbölyűt. Aki eddig azt hitte, hogy a számítógépház csak szögletes lehet, az most nagyot fog csodálkozni. De az is, aki a "gömbölyű" szó hallatán csupán lekerekített sarkokra és ívelt előlapra gondolt. Az Artemis névre keresztelt mini-PC hamarosan kapható lesz a japán boltokban.







Hogyan fér el ilyen kis helyen egy komplett PC? Természetesen a VIA integrált megoldásának köszönhetően. A rendszer lelkét egy VIA EPIA Mini ITX alaplap képezi, melyen integrálva megtalálható a grafikus mag (2x AGP), a hangchip, 10/100 LAN adapter és a szükséges portok csatlakozói. A processzort szintén a VIA szállítja, 533-tól 933 MHz-es verzióig. 128 Mbyte DDR RAM-ot, 40 Gbyte-os, 5400 rpm (ATA/100) merevlemezt és 200 Wattos tápegységet tartalmaz a "labda".





A gép teljesítménye nagyon kevés a mai 3D-s alkalmazásokhoz (pl. játékokhoz), ám irodába és hasonló otthoni tevékenységhez bőven elegendő. Több színben lesz elérhető, a rikító zöldtől egészen az elegáns ezüstig. Az áráról egyelőre nincs információnk.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés