Hirdetés

Pásztázó Axis kamera - holttér nélkül

A svéd Axis új hálózati kamerája, a 215 PTZ olyan üzletek, recepciós terek, iskolák, irodák és más helyiségek megfigyelésére alkalmas, ahol mind a nagy rálátás, mind a zoomolási képesség fontos. A kisméretű pásztázó (pan, tilt, zoom) kamera nemcsak nappali fényviszonyok között használható, ugyanis  infravörös szűrőjének köszönhetően éjjellátó képességgel is rendelkezik. A kétirányú audiorendszer segítségével a felhasználó hallgathatja a megfigyelt területen zajló eseményeket, kommunikálhat a látogatókkal vagy behatolókkal. A hangriasztás funkció teljes sötétségben is lehetővé teszi a behatolók érzékelését az általuk keltett zajok révén.

A kamera 12-szeres optikai és 4-szeres digitális zoommal, autofókusszal bír, CCD érzékelője legfeljebb 4CIF (704x576 pixel) felbontású képet szolgáltat, mégpedig akár egyidejű Motion JPEG és MPEG-4 tömörítésben. Természetesen a felbontás, a framerate, a tömörítés típusa az adott alkalmazásnak és a rendelkezésre álló sávszélességnek megfelelően finomhangolható. A 215 PTZ kamera 10/100 Mbps-os Ethernet interfészén keresztül fogadja a mozgását vezérlő jeleket, így ehhez nem szükséges külön kábel. Ez a modell ugyanakkor nem támogatja a Power over Ethernet szabványt, tápellátását adapterrel kell megoldani. A beltéri szereléshez minden szükséges kelléket mellékel a gyártó, ideértve egy világos és egy füstszínű védőburkolatot, de kültéri ház is beszerezhető hozzá.

A pásztázó kamerákban van egy mechanikus gát, amely megvédi az eszközt attól, hogy teljesen körbefordulva elszakítsa a kamera és a vezérlőpanel közötti kábelt – emiatt a kamera mögé kerülő személy vagy objektum kikerülhet a látótérből. A 215 PTZ esetében az Auto-flip funkció teszi lehetővé, hogy a gátat elérve a kamera egy másodpercen belül megforduljon és tovább követhesse céltárgyát. Az elektronika természetesen arról is gondoskodik, hogy a kép helyesen jelenjen meg, ha az objektív – például egy alatta elsétáló embert követve – átfordul legalsó pontján. Mindennek köszönhetően a 215 PTZ-nek nincs holttere, akár a mennyezet közepére is fel lehet szerelni.

A képi mozgásérzékelés, a riasztás előtti és utáni képek tárolása, a programozhatóság, az eseményvezérelt riasztás az Axis kamerák megszokott fegyvertárába tartozik, csakúgy, mint a hálózatbiztonsági funkciók (többszintű jelszavas belépés, címszűrés, HTTPS átvitel, 802.1x azonosítás támogatása) és a QoS szolgáltatás. A VAPIX alkalmazásprogramozási interfész, illetve az Axis Application Development Partner program jóvoltából a 215 PTZ is együttműködik a piac legtöbb alkalmazásszerverével.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés