Hirdetés

Fél tucat Panasonic laptop érkezik a Let's note sorozatba

A világcég új, most bemutatott notebookjai a Let's note sorozatba tartoznak, név szerint az F8, R8, W8 és a T8, illetve a két igazi újdonság, az S8 és az N8. Az első négy modell nagyjából hasonló, az eddigi változataikhoz képest túl sokat nem fejlődtek, inkább csak kisebb ráncfelvarráson estek át. Ezúttal 32 bites Windows 7 operációs rendszer kerül rájuk, ám lesz lehetőség Windows XP használatára is. Kinézetük a megszokott Panasonic dizájnt követi, tehát visszatérnek a kör alakú touchpadok és a billentyűzet előtt lévő, felnyitható optikai meghajtók.


N8 és az S8, a két új modell

A két fontosabb gép az S8 és az N8, amelyek az R8 1,6 GHz-es Core 2 Duo SU9600-ával szemben egy erősebb, 2,53 GHz-es Core 2 Duo P8700 processzorral vannak felszerelve. A rendszerekhez két vagy négy gigabájt memória kérhető, a videokártya maximum 768 MB VRAM-ot használhat fel, merevlemezük pedig 250 GB kapacitású.  Az apró, 12,1"-os, WXGA kijelzős masinák GM45 Express chipsetettel rendelkeznek. Mindkét új notebookban van WiMAX és N-es Wi-Fi adapter, Gigabit Ethernet csatlakozó, SDHC kártyaolvasó és HDMI képkimenet.


Forrás: Akihabaranews.com [+]

Az egyik legnagyobb különbség köztük, hogy míg az S8-ba raktak DVD-írót, az N8-ból hiányzik az optikai meghajtó. Ez éppen csak meglátszik a tömegükön, mivel az előbbi gép 1,16 kg-jával szemben az utóbbi 1,10 kg. Az akkumulátorok teljesítménye igen meggyőzőnek tűnik: az alapmodell a gyártó szerint 8 óráig fogja bírni elektromos hálózat nélkül, míg az erősebb (Enhanced version) akár 16 óráig is.  A megjelenésük október végére tehető. Az árakról még nincs hivatalos információ, de az N8-cal kapcsolatban 2200 dollár körüli összeget rebesgetnek.


Forrás: Akihabaranews.com [+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés