Hirdetés

Végleg vége a VHS-nek

Az utolsú mohikán is kiszáll, így a következő hónaptól kezdve senki sem gyárt már VCR-t.

Bár a VHS-t manapság sokan csak történelemnek tekintik, azért még ma is létezik olyan cég, amely új VCR-eket, azaz videomagnókat gyárt. A japán Funai Electric számára persze nem ez a fő piac, de bármennyire is hihetetlen idén még mindig tudtak termékeket eladni, vagyis valamekkora igény még maradt. A termékeket persze nem saját márkanév alatt értékesítették, így például Észak-Amerikában többek között a Sanyo égisze alatt jelentek meg az eszközök.

Az igények nehezen behatárolhatók, de az elmúlt évben háromnegyed milliónyi VCR-t sikerült leszállítani, amit valószínűleg annak köszönhetnek, hogy számos igen értékes VHS kazetta van még a piacon.

Ugyanakkor minden jó véget ér egyszer, mivel a Funai Electric a VCR-ek halálát nemrég jelentette be. Állításuk szerint az idei évben az igény visszaesett, illetve ma már egyre nehezebb a gyártáshoz szükséges részegységeket beszerezni. Nyilván ilyen körülmények között már a VCR-ek gyártása nehezen biztosítható, így a következő hónapban le is állnak vele.

Azóta történt

  • Star Wars: Zsivány Egyes VHS-en

    Rajongó készített reklámot a nem létező videókazis kiadáshoz, teljesen hiteles lett az egész a képhibáknak, és a "VHS-effekteknek" köszönetően.

Előzmények

Hirdetés