Hirdetés

Bekerül a japán Nemzeti Múzeumba az első DVD-lejátszó

A Panasonic DVD-A300 a Jövő Öröksége gyűjteményét gazdagítja majd, amiben a korszakalkotó technológiai fejlesztések kapnak helyet.

Vannak fejlesztések, amelyek nem futnak be nagy karriert, mások viszont képesek megváltoztatni a fogyasztási szokásokat, és ezáltal tömegek életét. Ilyen volt a Walkman, a játékkonzol, a lapostévé, vagy épp a DVD-lejátszó.

Máig megy a vita, hogy pontosan ki és mikor jelentkezett először DVD-lejátszóval, de Japánban eldöntötték ezt a kérdést. Bejelentették ugyanis, hogy a japán Nemzeti Múzeum Természet és Tudomány részlegének Jövő Öröksége névre hallgató gyűjteményébe bekerül a Panasonic DVD-A300, amelyet a Világ Első Otthoni DVD-lejátszójaként aposztrofáltak. Ebben az említett gyűjteményben olyan termékek és technológiák kaphatnak helyet, amelyek forradalminak bizonyultak, és hatást gyakoroltak a következő generációk életére.

Az 1996-ban bejelentett készülék egyébként a tizedik olyan Panasonic eszköz, ami bekerül ebbe az illusztris, jelenleg 301 tagot számláló társaságba.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés