Hirdetés

Extra basszussal kecsegtet a Panasonic új fejhallgatója

A Panasonic magyarországi kirendeltsége bejelentette, hogy a vállalat több új fejhallgatót is piacra dob a közeljövőben. Ezek közül a legnagyobb tudású a Bluetooth interfészt is támogató RB-M700B, amelynél kiemelt hangsúlyt fektettek a basszusok szép, gazdag megszólaltatására. Ennek érdekében megkapta a saját fejlesztésű XBS DEEP (Extra Bass System Deep) technológiát, aminek három alkotóeleme a 40 mm-es Free Edge sugárzórendszer, az Acoustic Bass Control és a Harmonic Tuning EQ.

Panasonic RB-M700B
Panasonic RB-M700B [+]

A vállalattól kapott információk szerint az Acoustic Bass Control lényege, hogy a fejhallgató egész kamráját úgy tervezték, hogy abban pontosan és a lehető legkevesebb torzítással képződjenek a hangok. Ennek eredményeként a beépített levegőterelő lemez által irányított levegő mindig megfelelő mennyiségben áramlik át a nyílásokon és a szűrőkön, hogy pontosan a kívánt mély hangok szólaljanak meg.

A Panasonic álláspontja, hogy a basszus hangélmény csak akkor lesz teljes, ha azt tiszta közép és magas hangok egészítik ki. Általában az alacsonyabb frekvenciák erősítésével romlik a teljes hangtartomány tisztasága. Emiatt a Harmonic Tuning EQ funkció a teljes hangtartományt hangolja, hogy a fokozott basszus hangzás mellett a magasabb frekvenciák se torzuljanak.

A Panasonic RB-M700B fejhallgatót emellett ellátták egy aktív zajszűrő technológiával is, amely semlegesíti a külső zajokat. További újdonság az oldalirányú nyomáselosztó eljárás, amely egyenletesen osztja el a fülkagylót érő nyomást, hogy még kényelmesebb legyen a fejhallgató viselete. Ennek a fejlesztésnek köszönhetően a hosszabb zenehallgatásnál is kellemesen illeszkedik a fejhallgató a fülre, legalábbis a japán gyártó ezt állítja.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés