Hirdetés

A DVD és a CD tarolt a Vatera első fekete péntekén

A legnagyobb darabszámban a DVD-filmek fogytak, a második legnépszerűbb akciós terméktípusnak pedig a CD-s albumok futottak be.

Annak ellenére, hogy sok nagy szórakoztatóelektronikai gyártó már elengedte a DVD-lejátszókat, és a formátum már nem számít divatosnak, még mindig sokan érdeklődnek a szabvány iránt. Legalábbis erről tanúskodik, hogy a Vatera első fekete péntekén az ilyen típusú fizikai adathordozók voltak a legnépszerűbbek.

A vállalattól kapott információk értelmében Vatera múlt héten megrendezett, első fekete péntekén: a legnagyobb darabszámban a DVD-filmek fogytak, a második legnépszerűbb akciós terméktípusnak pedig a CD-s albumok futottak be az örök sláger LEGO játékok elé. A legnépszerűbb tíz kategóriában a könyvek, bakelitlemezek, illetve a női ruházati cikkek mellé még az érmék és egyéb numizmatikai tételek is bejutottak.

Annak függvényében viszont már nem lehet annyira meglepő a dolog, hogy a technológiai színtéren abszolút hitelesnek és meghatározónak számító Omdia piackutató cég becslései szerint idén is mintegy 300 millió darab DVD fogy majd világszerte. Ennek hátterében az is állhat, hogy a műsoros DVD-ket sok évtizedes használatra tervezték, így akkor is elő lehet venni az ezeken kiadott filmet, ha az adott alkotás épp eltűnik egy streamingre specializálódott szolgáltató kínálatából.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés