Hirdetés

Az OUYA Everywhere program bővítené a fejlesztők vásárlóbázisát

Az OUYA rendületlenül próbál teret nyerni a konzolpiac nagyágyúinak árnyékában. A fejlesztők ugyan dolgoznak a gépre, de minőségi alkotásokkal nem igazán lehet számolni, ami arra is visszavezethető, hogy a vásárlóbázis nem elég nagy, így komolyabb összeget sem érdemes befektetni az adott játék kifejlesztésébe. Az OUYA Everywhere program azonban megpróbálja értékesebbé tenni a fejlesztők számára az OUYA saját áruházát. Többek között a vállalat más gyártókkal lép szövetségre, melynek keretében más androidos konzolra is elérhető lesz az OUYA áruházában publikált játék.

Az előbbi koncepció segítségével várhatóan nem lesz gond, hogy az OUYA gyártása viszonylag limitált mennyiségben történik még ma is, illetve több androidos konzol együttes vásárlóbázisa már több fejlesztőnek lehet vonzó. Elsőként a Mad Catz lép be az OUYA Everywhere programba, így az előző év végén piacra dobott M.O.J.O. nevű masinára hamarosan elérhető lesz az OUYA áruháza. A bejelentés keretében a Mad Catz 249 dollárról 199 dollárra csökkentette a M.O.J.O. árát, ami még mindig nem túl hízelgő, de az irány mindenképp jó.

Az OUYA Everywhere program egyébként kellő támogatás mellett lényeges stratégia lehet, hiszen az OUYA áruházában már 680 játék is található, tehát a mennyiséggel nincs igazán gond. A probléma a minőség oldalán kezdődik, ugyanis a játékok zöme egyszerűen értékelhetetlenül rossz, sőt még mindig előfordul az, hogy az adott program akadozik a konzolon, ami ellen nem lehet mit tenni, hiszen a fix hardver erősítésére nincs lehetőség.

A problémák gyökere egyértelműen a független fejlesztők anyagi lehetőségeiben leledzik. Bár az OUYA mindig is az előbb említett csoportot célozta meg, az elmúlt hónapok tapasztalatai alapján elmondható, hogy az anyagi korlátok a vártnál sokkal jobban behatárolják a kifejlesztett tartalom minőségét. Az OUYA áruházának elérhetőségével ebből a szempontból a Mad Catz sem lesz előrébb, viszont maga a stratégia reményt ad, hogy a tehetősebb fejlesztők is értékelhető alternatívaként gondoljanak az androidos konzolokra.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés