Hirdetés

Otthoni hálózati tárolóval jelentkezik a Linksys

Októberben Európába is megérkezik a tengerentúlon már korábban bemutatott NAS200 jelű hálózati tárolóegység – adta hírül az IFA kiállítás alkalmából a Linksys. Az eszközt otthoni használatra szánják, hiszen a puszta adattároláson kívül médiaszerverként is beválik. A különféle hálózati lejátszókkal való kompatibilitás érdekében megfelel a DLNA 1.5-ös ajánlásoknak, illetve az UPnP-t is támogatja; processzora a gyártó szerint kellően erős ahhoz, hogy akár egyszerre több kliens számára továbbítson nagy felbontású videofolyamot Fast Ethernet interfészén keresztül.

A NAS200-ba egy vagy két SATA csatolófelületű, 3,5 hüvelykes merevlemezt lehet szerelni, két winchester használható két külön meghajtóként, de RAID 0 vagy 1 tömbként is. A készülék két USB 2.0 portjára további külső tárolók köthetők, akár az elérhető kapacitás tartós növelése céljából, akár alkalmilag megosztva a hálózaton egy-egy pendrive vagy más meghajtó tartalmát. A NAS200-on tárolt fájlok számítógépekről FTP, HTTP és SMB protokollok révén érhetők el; az adatok biztonsága érdekében az eszköz folyamatosan figyeli a merevlemezek állapotát, és rendellenesség (hiba, csökkenő szabad kapacitás stb.) esetén e-mailben is tud értesítést küldeni.

A Linksys backup szoftvert is mellékel új termékéhez. A PC-k adatainak biztonsági mentése – előzetes paraméterezést követően – egy gombnyomással elindítható, és a NAS200 tartalma is egyszerűen átmásolható egy számítógépre vagy merevlemezre. Extra szolgáltatás, hogy a webes kezelőfelületen FTP és HTTP letöltéseket lehet beállítani, melyeket a készülék önállóan hajt végre. A Linksys NAS200 ajánlott ára 179 euró.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés