Hirdetés

Kilőtték a Samsung kijevi fejlesztési központját az oroszok

Azt nem tudni, hogy miért tekintették a céget katonai célpontnak, de szerencsére nem érkezett hír sérült munkavállalókról.

Az Oroszország és Ukrajna közötti háború az elmúlt napokban kifejezetten véressé vált, ami főleg annak az eredménye, hogy az orosz fél számos rakétával szórta meg Kijevet, ezen belül is a város központját. Az egyik eltalált épületben a Samsungnak több irodája volt, emellett ott tartották a fejlesztési részlegüket is, a támadás során pedig ezek részben megsemmisültek.

Szerencsére személyi sérülésről nem érkezett hír, ugyanis még a becsapódás előtt az óvóhelyekre vitték az ott tartózkodó munkavállalókat. A Samsung képviselői egyelőre nem nyilatkoztak az ügyben.

(forrás: Asia Times) [+]

Az még nem világos, hogy az oroszok miért tekintették a Samsungot katonai célpontnak. A vállalat ugyan kivonult Oroszországból, de kétséges, hogy ez zavarta volna az orosz kormányt. A szakértők szerint sokkal valószínűbb, hogy a kilőtt cirkálórakéta egyáltalán nem a ténylegesen eltalált épületet vette célba, csak az alkalmazott orosz haditechnika nem elég pontos ahhoz, hogy a valóban kiválasztott célt érje el. Elképzelhető, hogy a rakétát a Samsung toronyházától hozzávetőleg két és fél kilométerre lévő ukrán parlamentnek szánták.

Előzmények

Hirdetés