Hirdetés

Az Onkyo lett a Pioneer AV részlegének többségi tulajdonosa

A Pioneer a 2013-as esztendő nyarán hozta létre a Pioneer Home Electronics Corporation (PHE) nevű leányvállalatát, amely a konszern AV eszközökkel, tehát otthoni hangrendszereivel, médialejátszóival, házimozi szettjeivel kapcsolatos ügyeket intézte.


[+]

Most már világosak látszik, hogy erre a döntésre miért volt szükség, hiszen a jelek szerint a Pioneer meg akart szabadulni az AV üzletágától. Most ugyanis hivatalosan is bejelentették, hogy az Onkyo és a hongkongi Baring Private Equity Asia befektetési társaság 51 százalékos tulajdonrészt szerzett a Pioneer Home Electronics Corporationben. A maradék 49 százalék sorsa egyelőre nem tisztázott, tehát úgy tűnik, hogy a Pioneer nem akarja megtartani a részesedését, és vevőt keres erre a pakkra is.


[+]

A felek a döntést a szokásos indokokkal magyarázták, azaz a piac változásai kényszerítették ki ezt a lépést, és a jelenleginél szorosabb együttműködés biztosíthatja a jövőbeni sikereket. Ennél jóval fontosabb, hogy jelenleg úgy tűnik, hogy ez a döntés nem lesz hatással a márkák és a termékek életére, tehát megmarad a Pioneer márkanév is egyelőre abban a formában, ahogy azt megismertük.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés