Hirdetés

Öt dokkolós Bose hangrendszer – egyelőre csak koncepció

Biztos volt már mindenki olyan házibuliban, ahol az emberek egymás után járultak a számítógép elé, és tették be a Winamp lejátszási listájába kedvenc számukat, vagy indítottak újabb és újabb YouTube ablakokat hasonló célból. Tipikusan ilyen szituációkra találták ki a Bose IQ-t, ami egyelőre egy tervezési állapotban létező otthoni hangrendszer.

Bose IQ
Bose IQ

A terméket Jason Farsai dizájner álmodta meg, aki öt Apple termék kezelésére képes dokkolót applikált a készülék tetejére, a könnyű kezelhetőség érdekében pedig OLED kijelzőket pakolt a frontfelületre. Ezeken keresztül történik a dalok közti válogatás, illetve a lejátszási lista létrehozása. Mivel egy prototípusról van szó, ezért egyelőre nem lehet tudni, hogy milyen teljesítményre lehet képes a modell.

A cég hasonló eszközei képesek kezelni különféle csatlakozók segítségével más médialejátszókat is, ezért valószínűleg ez az opció az IQ-ból sem marad ki, mint ahogyan az okostelefonnal történő vezérlés lehetősége sem. A kivitelezés egyébként azt sugallja, hogy a Bose váltani készül, hiszen az eddigi otthoni audio eszközeinél a dokkoló mindig alul kapott helyet, az elülső panel előtt.

Az ötlet jó, viszont az árába bele se merünk gondolni, hiszen a vállalat ilyen jellegű termékei 400-600 dollárba kerülnek.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Bose

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés