Hirdetés

Olympus OM-D E-M10 Mark II: a legkisebb is felnőtt

Az Olympus még tavaly január elején jelentette be az OM-D tükör nélküli rendszerkompakt-család legkisebb tagját, az OM-D E-M10-et, aminek tudását egy tesztben is alaposan megvizsgáltuk, ahonnan ajánlott díjjal a zsebében távozott. Az alapok tehát már rendelkezésre álltak a továbbfejlesztett, Mark II-es kiadáshoz, amelynek jó néhány pontján finomítottak.


[+]

A fémből készült váz méretén csak tizedmillimétereket reszeltek, de az anyagválasztásból fakadóan a tömegből sikerült lefaragni néhány grammot, azaz a Mark II üresen 342 grammot nyom a korábbi 350 gramm helyett (akkuval és memóriakártyával ezek az értékek 390 és 396 gramm). Jobban megnézve viszont feltűnő, hogy alaposan átvariálták a kezelőszerveket, ami leginkább a váz felső részén elhelyezett tárcsákon érhető tetten, de alakítottak a markolat és a hüvelykujj támaszték formáján is, sőt ennek tetejére is került egy gomb. A beépített vaku természetesen megmaradt.


[+]

Belül is vannak újítások, noha az eddig használt effektív 16 megapixeles 4/3"-es Live MOS szenzor nem változott, és a mögötte dolgozó TruePic VII processzor is maradt a régi, viszont a háromtengelyes helyett immáron megkapta a nagyok öttengelyes képstabilizátorát, ami mozgókép rögzítésnél is használható. Apropó mozgókép: a tudása kibővült 4K Time Lapse funkcióval, de valódi 4K-s videót még nem lehet készíteni, viszont Full HD-ban elérhető az 50/60 fps.


[+]

Gyorsult valamelyest a sorozatfelvétel, így másodpercenként már 8,5 képet örökít meg  8 helyett. Szintén változatlan a 81 pontos AF-rendszer, viszont csiszoltak az elektronikus keresőn, egészen pontosan a felbontásán, ami összesen 2,36 millió képpontból áll (1,44 millió helyett) és 1,23x-os nagyítással rendelkezik. A hátsó kijelző változatlanul 3"-es, dönthető, érintésérzékeny, de extraként a kereső használata közben, a kijelzőt megérintve jelölhetjük ki az élességállítás helyét.


[+]

Az E-M10 Mark II fekete és ezüst színben, 2015 szeptemberétől lesz kapható a boltokban, külön vázként és kitben is. Az ajánlott kit az M.ZUIKO DIGITAL ED 14-42mm 1:3.5-5-6 EZ Pancake objektívvel 259 990 forintos javasolt fogyasztói áron, külön a váz pedig 199 990 forintos áron vásárolható meg. Kiegészítők is szép számmal érkeztek a géphez: kétféle színű bőrből készült OM-D Messenger  válltáska, LC-37C automatikus objektívvédő sapka, ECG-3 markolat.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés