Hirdetés

CeBIT 2009: Érdekes alaplapok érkeznek az Asustól

Kifejezetten impozáns felszereltségű alaplapokat állított ki az Asus a CeBIT-en, amelyek képességeikkel – és minden bizonnyal árukkal is – kiemelkednek a mezőnyből. A vállalat standjának egyik érdekessége volt a P6T7 WS típusú termék, amit a tervezők szerényen Supercomputer jelzéssel láttak el. Az alaplap különlegessége, hogy hét darab PCI Express foglalatot tartalmaz, melyek közül négy 16, három pedig 8 csatornával rendelkezik. Az X58-as lapka természetesen nem tud ennyi csatornát egyszerre kezelni, így a mérnökök az NVIDIA nForce 200 chiphez fordultak segítségért, melyből összesen kettő kapott helyet a terméken. Ennek köszönhetően igazi erőmű varázsolható az alaplap segítségével, mely tökéletesen alkalmas a nagy számítási kapacitást igénylő, párhuzamosan futtatható feladatok elvégzésére.


Asus P6T7 WS Supercomputer - Forrás: Computerbase [+]

Az Asus P6T7 WS LGA1366 foglalattal van felszerelve, így a Core i7 típusú processzorokat képes fogadni, melyekhez összesen 24 GB memória társítható a hat darab DDR3 foglalaton keresztül. Az alaplapon található még két darab SAS (Serial Attached SCSI) interfész, emellett hat darab SATA és két eSATA csatlakozónak is helyet szorítottak a mérnökök.


Asus Z8NA-D6 - Forrás: PCGH [+]

Az Asus Z8NA-D6 már teljesen más koncepcióra épül. Az alaplap két darab LGA1366 tokozású processzort fogadhat, és az Intel 5500-as lapkakészletére épül. Mindkét processzorhoz három-három DDR3 memóriát fogadó foglalat tartozik, továbbá az új jövevény egy 16 és két darab 8 csatornás PCI Express porttal rendelkezik. Az ATX méretű termék 14 SATA interfésszel érkezik, a megjelenésről azonban semmilyen információ nem derült ki.


Asus Formula hűtés - Forrás: TechConnect

A vállalat mérnökei természetesen a grafikus processzorok egyre csak növekvő fogyasztására is gondoltak, bemutatták a Formula elnevezésű hűtőt, mely nevét onnan kapta, hogy némileg hasonlít egy Forma 1-es sportautóra. A hűtőborda egy speciális alumíniumötvözetből készül, melybe öt darab hővezető cső szállítja  a forróságot. Az új tervezésű hűtő a jövőben megjelenő grafikus kártyákon kap majd helyet, pontos megjelenési dátum még nem hangzott el.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés