Hirdetés

Olcsó tablettel állhat elő a Marvell

Amióta a Marvell bejelentette az ARMADA termékcsaládot, folyamatosan mutogatja az ötleteit. Az olcsó notebookjuk prototípusáról februárban rántották le a leplet, míg ebben a hónapban a kedvező árú tablet került terítékre. A Moby névre keresztelt kisgép ARMADA 600 alapokra építkező SoC-ot használ. A 10 hüvelykes kijelzővel rendelkező készülék elsősorban a tanulókat célozza meg.

Marvell Moby
Marvell Moby (forrás: Technologizer)

A tablet prototípusa a New York-ban megrendezett Future of Publishing Summit néven futó rendezvényen mutatkozott be. Pontos információk nincsenek a termékről, de nagyon valószínű, hogy az 1 GHz-es órajelen üzemelő Sheeva PJ4 magra épül, így az ARMv7 utasításkészletet használja, a SIMD motor pedig a Wireless MMX 2-re alapoz. A SoC természetesen tartalmaz 3D-s grafikus magot is, ami támogatja az OpenGL ES 2.0 és az OpenVG 1.1-es API-t. Az információk szerint az összeállítás igencsak ütős, hiszen lehetővé teszi a HD felbontású videók gyorsítását, továbbá támogatja a flashanimációk lejátszását is.

A Wi-Fi, Bluetooth és GPS modullal is felszerelt Moby tabletre várhatóan Android operációs rendszer kerül. A Marvell elmondása szerint a termék végleges változata az év végén kerülhet fogalomba, és jó esély van a 99 dolláros árcédulára. Első hallásra ez talán túl szép, hogy igaz legyen, de a mobil piac olyan rohamos ütemben fejlődik, hogy gyakorlatilag bármi megtörténhet.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés