Hirdetés

Asus alaplap VIA K8T890 chipsettel

Az Asus bejelentette legújabb alaplapját Socket 939 foglalatba illeszkedő AMD Athlon 64 és Athlon 64 FX processzorokhoz. Az A8V-E Deluxe nevű lap a VIA K8T890 és VT8237R vezérlőchipek köré épül, támogatja a PCI Express interfészt, és számos, a gyártó csúcslapjainál megszokott funkcióval is szolgál.

A VIA legújabb északi hídja 1000 megahertzes full duplex, vagyis 2000 MT/s sebességű HyperTransport linkkel kapcsolódik a memóriavezérlőt is magában foglaló processzorhoz, míg az északi és a déli hidat az 1066 MB/s áteresztőképességű Ultra V-Link köti össze. A négy memóriafoglalatba összesen 4 GB DDR400/333/266 RAM helyezhető.

Az ATX formátumú lapon egy PCI Express x16, két PCI Express x1, valamint három PCI felületű bővítőkártya kaphat helyet. Meghajtók számára két IDE-csatorna, valamint két Serial ATA-csatlakozó áll rendelkezésre, utóbbiakon RAID 0, 1 és JBOD tömböket is létre lehet hozni. A hálózati csatlakozásról az alaplapra integrált Gigabit Ethernet és IEEE 802.11b/g Wi-Fi vezérlő gondoskodik, míg a nyolccsatornás hang kezelését egy ALC850 audiochip vállalja magára. Interfészek tekintetében említésre méltó még az USB 2.0, a Firewire, valamint a kétfajta SPDIF kibemenet.

Az automatikus tuningra és a kézi finomhangolásra az Asus AI NOS és Precision Tweaker nevű technológiái adnak módot, és az AI NET2 szolgáltatás is biztosított, amely a hálózat fizikai rétegbeli (például meglazult toldókábel okozta) hibáinak feltárásában segíti a felhasználót.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés