Hirdetés

OKI színes lézernyomtató baráti áron

Január elejétől az OKI tovább csökkentette legkisebb színes lapnyomtatójának árát, amely most nettó 75 000 Ft ajánlott végfelhasználói áron kapható.

Miközben manapság a hazai színes nyomtatópiac jelentős hányadát még mindig a 6 lap/perc alatti nyomtatók képezik, egyre jobban érezhető a nagyobb teljesítményű, gyorsabb nyomtatók térnyerése: a 10 lap/perc feletti sebességű nyomtatók piaca 181 %-kal nőtt 2003 harmadik negyedévéhez képest, amely mintegy 850 eladott készüléket jelentett. Az OKI ebben a szegmensben a piaci növekedés felett teljesített, így megtriplázta eredményeit, 41,9%-os részesedéssel növelte előnyét versenytársaival szemben a kategórián belül. A piaci előretörést az új C3000, C5000 és C7000 sorozatoknak tudják be az OKI Magyarországnál, kiemelve az olcsó üzemeltetést és a megfizethető áron nyújtott minőségi technológiát.

Az asztali színes lapnyomtatók piacán széles a kínálat. Több gyártó (HP, Minolta, Samsung, Epson, Xerox, OKI) nyomtatói versengenek egymással árban, üzemeltetési költségekben és műszaki paraméterekben. Ebben a szegmensben, a jellemző nyomtatási sebességek 4-5 színes oldal percenként és 16-20 fekete-fehér oldal percenként. Nyilvánvaló, hogy ezek a nyomtatók megfelelő – elfogadható – sebeséggel rendelkeznek monokróm nyomtatás esetén, de színes nyomtatáskor egy több oldalas egyszerű irodai dokumentum kinyomtatása hosszú időt vesz igénybe.

A sorból az OKI C3100 típusú nyomtatója több szempontból is kilóg, hiszen ebben a kategóriában ez az egyedüli egymenetes színes printer. Az OKI szerint ennek a megoldásnak tudható be, hogy színes nyomtatási sebessége háromszor nagyobb, mint a versenytársaké, azaz 12 oldal percenként. Sebességén felül a C3100-nak a papírkezelési tulajdonságai is említésre méltók. Nyomtat matricára, pauszra, fóliára és kartonlapra is. A maximális papírméret 1200 x 216 mm és egy poszter nyomtatása is megoldható. Ekkor egy nagy felbontású képet akár 16 oldalra is szét tud "darabolni", amit aztán mozaikszerűen össze lehet illeszteni.

Az OKI Business Card nevű előregyártott névjegykártya-média valamint a nyomtatóval szállított névjegykártya-tervező szoftver használatával "házon belül" sok olyan feladat megoldható, amelyre eddig külső erőforrásokat kellett igénybe venni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • OKI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés