Hirdetés

Az OEM-eket nem érdekli a Razer innovációja

A Razer még az év elején vázolta fel a Project Christine nevű koncepciót, melyről korábban már írtunk egy hírt, így a részleteket nem ismételnénk meg. A legújabb fejlemények szerint a fejlesztés ugyan halad, de Min Liang Tan, a vállalat elnök-vezérigazgatója nemrég elmondta, hogy az OEM-eket egyelőre nem érdekli az ötlet.

A Razer vezére szerint a fejlesztés már a végstádiumban van, így gondoskodni kell a piaci bevezetésről is, amihez partnereket keresnek. Az OEM-ek legfőbb kérdése azonban csak az volt, hogy mennyit tudnak ezzel keresni, az innováció egyáltalán nem érdekli őket. Min Liang Tan viszont nemrég újra nyilatkozott, és elmondta, hogy a projekt a kezdeti érdeklődés hiányában is folytatódik.

A vállalat vezetője hisz abban, hogy a Project Christine sikeres lesz, ha megjelenik. Ehhez viszont mindenképp szükség van az OEM-ek támogatására, és arra, hogy a vállalatok ne a rövidtávú profitban gondolkodjanak.

Az OEM-ek hozzáállása egyébként nem meglepő a Project Christine koncepciójához. A rendszer valóban jól hangzik elméletben, de ahhoz, hogy ez az egész működjön, rengeteg kompatibilis eszközre van szükség. Vélhetőleg az innováció érdekli a piacot, de van egy kockázati szint, amit nem szívesen lépnek át a cégek. A Project Christine ezen a ponton túlmegy, hiszen ha mégsem értékeli a piac, akkor rengeteg olyan termék lesz a boltokban, amit legyártottak, benne áll a pénz, viszont a megfelelő alap nélkül eladhatatlan. A Razer valószínűleg még győzködi a lehetséges partnereket, hogy a tervük megér egy esélyt, de fel kell készülni arra is, hogy a Project Christine sosem készül el. Esetlegesen a Razer vállalhatja be a saját eszközökkel való ellátást, de ez számukra is túl nagy kockázatot jelentene.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Razer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés