Hirdetés

OCZ: új DDR2 memória még kisebb késleltetéssel

A sokak által – kezdetben jogosan – szkepszissel fogadott DDR2 memóriák gyártói az utóbbi időben rákapcsoltak, és egyrészt az órajel növelésével, másrészt a késleltetések leszorításával igyekeznek gyorsabbá tenni újfajta moduljaikat. Egy mai hírünkben a PQI 900 MHz effektív órajelen hajtható moduljáról tudósítottunk, de ugyancsak figyelmet érdemel az OCZ Technology friss bejelentése.

A vállalat DDR2 PC2-6400 Platinum Edition Enhanced Bandwidth nevet viselő moduljai 800 MHz órajelen és 2,1 volt üzemi feszültségen CL 4-3-3-8 késleltetési értékekkel jellemezhetőek, s ezzel pillanatnyilag rekordernek számítanak – igaz, ehhez a standard feszültségérték 0,3 voltos túllépésére van szükségük.

A Platinum sorozatba való tartozást a réz hűtőborda színe is jelzi. Az Extended Voltage Protection technológia révén a feszültség további enyhe növelésére is mód van, az élettartam-garancia 2,2 volt fölött veszti érvényét. Az 512 MB-os modulok kétcsatornás működésre bevizsgált páros szettekben is kaphatóak lesznek, árukról egyelőre nincs információnk.

  • Kapcsolódó cégek:
  • OCZ

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés