Hirdetés

OCZ DDR2 memóriamodulok 1 GHz-es órajellel

A közelmúltban többször hírt adtunk különböző gyártók újabb, a korábbiakhoz képest esetenként lényegesen gyorsabb DDR2 memóriamoduljairól. Közülük is kiemelhető az OCZ Technology, amelynek nemcsak az elért órajel, hanem a késleltetések tekintetében is sikerült nagyot alkotnia, legutóbbi bejelentésekor PC2-6400 (800 MHz) sebességnél és CL 4-3-3-8 időzítésnél tartott.

Magas órajelet persze más gyártók moduljainak tuningolásával is el lehet érni, de olyan piaci forgalomba került termék, amelynek effektív órajele a specifikáció szerint is 1 GHz, jelen pillanatban még igen ritka. A Platinum sorozatban megjelent, szokás szerint könnyen megjegyezhető, DDR2 PC2-8000 Platinum Edition Enhaced Latency nevet viselő OCZ modulok a szabványosnál 3 tizeddel magasabb 2,1 voltos üzemfeszültségen működnek, és 1 GHz-en CL 5-5-5-15 késletetést biztosítanak.

A szabványok persze itt amúgy sem sokat jelentenek, hiszen az asztali chipsetek ma még csak 667 MHz-es DDR2 memóriákat támogatnak hivatalosan. Nem véletlen ennek tükrében, hogy az Asus is bekapcsolódott az OCZ PC2-8000-es RAM-jának promóciójába, hiszen annak használhatóságáról az i955X chipsetes P5WD2 alaplappal is sikerült megbizonyosodni.

A gyártó élettartam-garanciát nyújt a memóriára, amely a feszültség maximum 2,2 voltig történő emeléséig érvényes. Az új RAM 512 MB kapacitású modul, illetve kétcsatornás működéshez összeválogatott 1 GB-os kit formájában került piacra – ez utóbbi ára 300 dollár körül alakul.

  • Kapcsolódó cégek:
  • OCZ

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés