Hirdetés

Attraktív memória modern noteszekbe

Mars után újból a római mitológia egyik fontos szereplőjéről nevezte el új, ezúttal notebookokban használható memóriamodulját a Kingmax. A Venus DDR2 memóriamodulok az Intel által fejlesztett Alviso lapkakészletet felvonultató noteszgépekben teljesíthetnek jó szolgálatot, ahol is a lapkakészlet lehetőségeit kihasználva leginkább párban dolgozva villanthatják ki foguk fehérjét.


A Kingmax meglehetősen szokatlan módon indokolja a névválasztást; a Venus modulok a gyártó szerint ugyanis a szépség és a szerelem istennőjéhez méltóan szépek. A TinyBGA memóriachipek valóban jól mutatnak az apró nyomtatott áramkörön, bár nekünk első ránézésre inkább a letisztult jelző ugrott be a Venus modulokról készült fotót szemlélve.

Az új modulok 256, 512 és 1024 MB kapacitással kerülnek forgalomba, mindegyik modul CL4 CAS-késleltetést nyújt 1,8 voltos üzemfeszültség mellett. Ez utóbbi paraméter valamelyest kihat a noteszgép fogyasztására és melegedésére is, ezért az alacsony feszültség mindenképpen örvendetes. A Kingmax arról is igyekszik gondoskodni, hogy minél kevesebb selejtes modul kerüljön a vásárlókhoz, ennek érdekében minden memóriát hosszas és alapos tesztnek vetnek alá a gyárban. Ha a modul ennek ellenére mégis meghibásodik, a gyártó élettartam garancia keretében újra cseréli.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés