Hirdetés

Elindult az OCZ DDR3-as offenzívája

Egy napon belül két gyárilag túlhajtott DDR3-as memóriamodul-családot is bejelentett a gépépítők körében jól ismert, amerikai OCZ Technology. A szokás szerint meglehetősen beszédes, OCZ DDR3 PC3-12800 Platinum Dual Channel Enhanced Bandwidth Edition és OCZ DDR3 PC3-14400 Platinum Edition típusnevet viselő DDR3-as modulokat a jelentős tuningpotenciállal bíró, DDR3 foglalattal ellátott, Intel 3 Series lapkakészletekre épülő alaplapok tulajdonosainak szánja a gyártó, amely most – várhatóan csak rövid ideig – ismételten technológiai előnybe került több, hasonló szegmensben utazó riválisával szemben. Az mindenesetre borítékolható, hogy az órajelhajhászás itt nem áll meg; egyes alaplapgyártók saját műhelyeikben nemrég sikerrel lépték át a bűvös 2 GHz-es frekvenciahatárt különböző DDR3 modulokkal. Az eddig elvégzett tesztek tanúsága szerint a magas órajel kell is az új technológiának ahhoz, hogy a DDR2 fényét elhomályosítsa.

Az OCZ új memóriamoduljai, ha 2 GHz-en egyelőre nem is, de 1600 vagy 1800 MHz-es frekvencián garantáltan stabil működést ígérnek; a PC3-12800-as típusnál mindehhez CL 7-6-6-20 késleltetési értékek társulnak (ez azonban azonban valamiért csak az Asus alaplapjaival együttműködve garantált), a PC3-14400-es modul pedig CL 8-8-8-27 időzítések mellett dolgozik. A két különböző típusú memóriamodul egyaránt 1,9 voltról üzemel (ez 0,4 voltos többletfeszültséget jelent a JEDEC szabványban meghatározotthoz képest), és egyformán az OCZ jól ismert méhsejtrácsos hűtőbordája burkolja a chipeket – jóllehet azok megnövelt hőtűrése nem feltétlenül indokolja a passzív hűtés jelenlétét.

Az OCZ gyárilag tuningolt DDR3 moduljai 1 gigabájtos kapacitással darabonként vagy 2 gigabájtos szettben vásárolhatók meg hamarosan. A gyártó ezúttal is élettartam-garanciát vállal a memóriamodulokra.

  • Kapcsolódó cégek:
  • OCZ

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés