Hirdetés

Vizualizációs modult kapott az OCAT

A DirectX 12 és Vulkan API-kra szabott sebességmérő mostantól fel is dolgozza a lementett eredményt.

Az nyílt forráskódú OCAT, vagyis az Open Capture and Analytics Tool nevű program nagyjából két éve mutatkozott be, és kifejezetten a multi-engine API-khoz készült, így minden esetben pontosan méri a DirectX 12 és Vulkan alatt futó alkalmazások teljesítményét, emellett tartalmaz még DirectX 11-re is támogatást, ami elvárható, de erre az API-ra jóval egyszerűbb pontos mérőprogramot biztosítani.

Az AMD most kiadta a legújabb 1.2-es verziót, amely a javítások mellett bevezeti a vizualizációs modult. Ezzel a lementett adatokat már nem kell külön feldolgozni az erre alkalmas táblázatkezelőkben, hanem az AMD saját fülön keresztül biztosít a kiértékelésre lehetőséget.


[+]

Újdonság még a virtuális valóság direkt támogatása, vagyis a HTC Vive, az Oculus és a Windows Mixed Reality eszközökkel virtuális valóságon belül is mérhető az adott rendszer teljesítménye, továbbá OpenVR és libOVR mellett az overlay funkció is működik.

További extra, hogy az OCAT mostantól felismeri a rendszer főbb komponenseit, azaz az operációs rendszer verzióját, az alaplapot, a processzort, a memóriát, illetve természetesen a grafikus vezérlőt vagy vezérlőket. Utóbbi szempontból még a GPU neve, de legalább a családra vonatkozó besorolás rögzítésre kerül, illetve a magórajel, valamint a memória kapacitása is. AMD GPU-k esetében még a memória-órajel is egy kiolvasható paraméter. Ezek azért lehetnek fontosak, mert az esetleges akadásokat akár az órajelek változása is előidézheti, ami így ellenőrizhetővé válik.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés