Hirdetés

Kikapcsolhatóvá teszi az overlay-t az új OCAT

Ezzel az újítással pontosabbak lehetnek a mérések, főleg a DirectX 11-es alkalmazások esetében.

Az nyílt forráskódú OCAT, vagyis az Open Capture and Analytics Tool nevű program még a 2016-os esztendő végén mutatkozott be, és kifejezetten a multi-engine API-khoz készült, így minden esetben pontosan méri a DirectX 12 és Vulkan alatt futó alkalmazások teljesítményét, emellett tartalmaz még DirectX 11-re is támogatást, ami elvárható, de erre az API-ra jóval egyszerűbb pontos mérőprogramot biztosítani.

Az AMD most kiadta a legújabb 1.6-os verziót, amely egyetlen új funkciót tartalmaz, de ez viszonylag fontos. Az új OCAT esetében a felhasználók mostantól kikapcsolhatják az overlay-t, ami abból a szempontból lényeges, hogy így pontosabb eredmények születhetnek. Az overlay felületnek ugyanis – főleg a DirectX 11-es alkalmazásoknál – számottevő többletterhelése van, ami torzítja az eredményeket, de ettől mostantól meg lehet szabadulni.

A program a fentiek mellett számos hibát is javít az előző verzióhoz viszonyítva, illetve növeli az overlay kompatibilitását az ebből a szempontból problémásnak számító alkalmazásokkal.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Előzmények

Hirdetés