Hirdetés

Nyomtasson egy érintéssel!

A címben szereplő mondat nem véletlen, ezzel a mottóval mutatták be a HP új termékeit, amelyekkel sajtótájékoztató keretében ismertették meg a közönséget. Az új HP Photosmart nyomtatókat is ennek megfelelően alakították ki. A tintasugaras készülékeket megszabadították mindenféle felesleges, esetleg zavaró gombtól, kezelőszervtől, majdnem az összes funkció elérhető és irányítható a beépített érintőképernyőn keresztül.

HP Photosmart Premium
HP Photosmart Premium

Változik a piac

Míg néhány évvel ezelőtt a tintasugaras nyomtatók voltak a legkelendőbbek, mára gyökeresen megváltoztak a forgalmazott termékek arányai. Miskei Gábor, a HP digitális nyomtatás és képalkotás üzletágának értékesítési igazgatója elmondta, hogy az utóbbi időben drámaian csökkent az egyfunkciós printerek utáni kereslet, miközben a multifunkciós készülékek egyre kedveltebbé váltak, az eladások döntő többségét ezek teszik ki. Ez egyrészt annak köszönhető, hogy ma egy többféle felhasználási területre (általában szkennelésre, másolásra és nyomtatásra) tervezett berendezést annak az árnak a töredékért megkapjuk, mint amennyiért 8-10 éve egy sima tintasugaras nyomtatót tudtunk vásárolni. Másfelől a vásárlói igények is átalakultak. Míg régebben a nyomtatónak a nyomtatáson kívül nem volt más feladata, ma egyre inkább elvárás az, hogy egy kicsi és könnyen kezelhető készülékben csoportosuljon az összes olyan funkció, amire a fotókkal, grafikákkal, szövegekkel kapcsolatban szükségünk lehet.

Egyszerű multifunkciósok – ezek jelentik a jövőt?
Egyszerű multifunkciósok – ezek jelentik a jövőt?

Az új Photosmartok kialakításánál nagy hangsúlyt fordítottak erre, nem csoda, hogy szinte semmilyen gomb nem maradt rajtuk, viszont a nagyméretű érintőképernyő segítségével majdnem minden feladatot el tudunk végezni a fotók kiválogatásától kezdve a szerkesztésükön át egészen a nyomtatásukig. A vásárlói bázis bővülésével az egyszerű használat alapvető elvárássá vált fogyasztói szinten is, még a termékforgalmazás színterei is megváltoztak, a korábbi, szakeladói segítséggel, főleg kiskereskedésekben árult készülékek szépen lassan felkerültek a hipermarketek polcaira is.

Bemutatkoznak Photosmart sorozat új tagjai

Az új multifunkciós fotónyomtatókat (amelyek közül néhányról Hazai Pálya rovatunkban már írtunk) Mayer János, a HP szakértője mutatta be. Előadásában kiemelte, hogy a tervezésnél az egyszerű, gyors használat mellett odafigyeltek a költséghatékonyságra is, a készülékekhez a hagyományosak mellett árusítanak XL festékpatronokat is, illetve speciális fotócsomagokat, amelyekkel további megtakarítás érhető el. Figyelembe vettek környezettudatos szempontokat is, így a berendezések nagy része megfelel a legújabb Energy Star szabványnak, és az előállításuk során felhasznált anyagok többsége, valamint a csomagolás újrahasznosítható.

HP Photosmart Premium
HP Photosmart Premium

A kínálat lépcsőzetesen épül fel, a legegyszerűbb, négyjegyű számkombinációval ellátott Deskjetek (F2480, F4580) jelentik a belépő szintet. A középkategóriát a Photosmart Wi-Fis és Wi-Fi nélküli változata képviseli, kicsivel több szolgáltatást nyújt a Photosmart Plus, a termékpaletta csúcsán pedig a Photosmart Premium modellek helyezkednek el.

HP Photosmart Premium
HP Photosmart Premium

A Premium készülékekkel közvetlenül az internetre csatlakozhatunk számítógép segítsége nélkül is, a hálózatokra kapcsolódáshoz a beépített Ethernet, illetve a Wi-Fi és a Bluetooth modul áll a rendelkezésünkre. A 7,45 kg-os, 452 x 473 x 199 mm-es gépezet akár 33 fekete-fehér és 32 színes oldalt is képes kinyomtatni egy perc alatt (a legjobb minőségű fotók természetesen ennél sokkal lassabban készülnek el.) A gazdaságos működést és az élethű árnyalatok létrehozását öt különálló festékpatron segíti, amelyek egyenként is cserélhetők. A szkenner 4800 dpi felbontásra képes, a másolóval pedig percenként akár 10 lapot is kopírozhatunk. A berendezés használatához egyáltalán nincsen szükség számítógépre, a képek a 8,9 cm-es LCD kijelzőn válogathatók és szerkeszthetők, a képeket pedig USB-n, a beépített kártyaolvasón vagy akár az internetről is elérhetjük. A printelési minőség valóban kellemes, ezt az egybegyűltek élőben is tapasztalhatták, miközben a készülékek fotónyomtatási tudományát vizsgálták. Szabad szemmel nehéz különbséget találni a géppel nyomtatott és fotólaborban előhívott fényképek között. Az új Photosmart Premium (a termékcsalád többi tagjával együtt) októbertől már Magyarországon is megvásárolható 62 990 forintos ajánlott bruttó fogyasztói áron.

Tintasugarast az irodába?

A HP természetesen nemcsak otthoni felhasználásra, főleg fotónyomtatásra, hanem az irodákba is kínál színes multifunkciós berendezéseket. Az Officejet sorozat tagjai leginkább gazdaságos működésükkel jelentenek használható alternatívát a jelenleg népszerű lézernyomtatók mellett. Mayer János kiemelte, hogy az Officejetekkel jelentős megtakarítást érhetünk el, hiszen XL patronok használata esetén egy fekete-fehér oldal ára csupán 3,2 forint, míg a színeseké sem éri el a 13 forintot. Így havi 1000 oldal nyomtatása esetén akár évi 60 000 forint is megtakarítható, ami nem kevés; főleg annak fényében, hogy a tintasugaras készülékek lényegesen olcsóbbak a lézeres megoldásoknál, a legdrágább, Officejet Pro 8500 ára sem éri el a 100 000 forintot. A készülékek mellé elérhető egy ingyenes garanciakiterjesztés, ami két évvel meghosszabbítja a garanciális időszakot. Ehhez nem kell mást tenni, csak regisztrálni a megvásárolt készüléket a HP honlapján.

Officejetek
Officejetek

Mi lesz veled fotónyomtatás?

Diószeghy Zoltán, a HPIX Kft. ügyvezetője a hagyományos fényképnyomtatás egyre erőteljesebb visszaszorulásáról beszélt. Az analóg fotótechnika eltűnésével, és a digitális képek áradatával a fotólaborok egyre inkább ellehetetlenülnek, elsősorban a nagy befektetési és üzemeltetési költségek miatt. A kiutat talán a különböző kreatív szolgáltatások (fotókönyv, naptár, egyedi poszter stb.) előretörése jelentheti. A HP a Photosmart ML1000D Minilab megjelenésével olyan megoldást kínál, amelyik különálló modulokból építhető fel, tehát az elemei szabadon összeválogathatók, és nem feltétenül igényel emberi segítséget. A rendszer az egyszerű működésre és a gyorsaságra van kihegyezve. A megrendelő maga tudja beállítani, hogy mit szeretne előállítani, és a kész termék akár perceken belül a kezében lehet. A minilaborrendszer fejlett állapotfigyelő funkciókkal is rendelkezik, figyelmeztet a kellékanyagtöltésre, automatikusan kalibrálja a színeket, önjavító jellemzőket is tartalmaz. Ezzel a szolgáltatások bővülése és költségmegtakarítás érhető el, hiszen jóval többféle terméket lehet előállítani jóval kevesebb emberi munkával.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés