Hirdetés

Mit lehet kihozni egy LCD-ből?

Biztos sokan gondolkoztak már azon, hogy milyen jó lenne, ha monitorjukat, laptopjukat vagy netbookjukat egy újabb kijelzővel bővítenék. Ennek a vágynak általában két dolog szab gátat: az egyik a pénztárcánk, a másik pedig a pluszban használt megjelenítő mérete, mert egy kisebbfajta monitor is több kg-ot nyom, és rengeteg helyet foglal. Ráadásul egy program menüsorának, egy internetes videónak vagy egy apróbb alkalmazásnak nincs is feltétlenül nagy helyre szüksége. A problémát könnyedén megoldhatjuk a DoubleSight minijeinek segítségével.

DoubleSight DS-70U
DoubleSight DS-70U

A kisméretű kijelzők USB porton keresztül csatlakoztathatók a számítógéphez, és támogatják a több megjelenítős módot, egyszerre akár hatot is hozzákapcsolhatunk a számítógépünkhöz; és rendelkeznek pivot funkcióval is. A DoubleSight DS-70U 7 colos, 800x480 pixel felbontású képernyőt kapott, a DS-90U és DS90UC pedig 9 hüvelykes területen 1024x600 képpont megjelenítésére képes, a két nagyobb készülék közötti egyetlen különbség, hogy az utóbbit egy webkamerával is felszerelték. Az új modellek ára 119, 139 és 159 dollár, a legolcsóbb már kapható, a két drágábbik pedig még ebben a hónapban a boltokba kerül.

DoubleSight DS-90UC
DoubleSight DS-90UC

A Lenco egy új digitális fotóalbummal örvendezteti meg azokat, akik az elkészült fényképeikből nem szeretnének papírképeket csináltatni, de mégis örülnének annak, ha másnak is könnyen megmutathatnák az elkészült alkotásokat. A DPA-800-at 8 colos kijelzővel szerelték fel, ami 800x600 pixelt képes megjeleníteni. A fotókat a 2 GB-os belső memóriában tárolhatjuk, de a bővítéshez (vagy az új képek felviteléhez) használhatunk egy SD, MS és MMC kártyákkal elboldoguló olvasót is. A készülék természetesen számítógéphez is csatlakoztatható az USB port segítségével.

Lenco DPA-800
Lenco DPA-800

A fényképek formátuma JPG vagy BMP lehet, manuálisan állíthatjuk a színeket és a kontrasztot, belenagyíthatunk a fotókba, és közvetlen nyomtatásra is lehetőségünk van a megfelelő nyomtató segítségével. A beépített akkumulátorral együtt 227 x 25 x 162 mm-es, 655 grammos DPA-800 körülbelül három órányi működésre képes elektromos hálózat nélkül. Az új modell október közepétől lesz elérhető, javasolt bruttó fogyasztói ára 49 990 forint.

A végére maradt a legfurcsább szerzet, egy szkennerrel kombinált képkeret. A párosítás elsőre elég meglepőnek tűnik, de egyáltalán nem logikátlan. Aki már elmúlt húsz-huszonöt éves, annak nagy valószínűséggel nemcsak digitális fotói vannak a winchesterén, hanem papírképeket is rejteget a fiókja vagy a szekrénye mélye. Nyilvánvaló, hogy kényelmetlen az egyik kézben monitort, a másikban fotóalbumot tartani, miért ne lehetne az eredetileg analóg képeket a digitálisokkal együtt mutogatni? Az Exemode mérnökei gondoltak egyet, és megvalósították az ötletet, méghozzá egy szkennerrel is rendelkező digitális képkeret formájában. Érdekesség, hogy az új modell a patinás Yashica márkanéven kerül forgalomba, persze túl sok köze nincsen a hajdani legendás gyártó termékeihez (a céget egy hongkongi befektetőcsoport vásárolta fel, amelynek az egyik leányvállalata kapcsolatban áll a japán Exemode-dal).

Yashica DVF828
Yashica DVF828

A készülék a DVF828 nevet kapta, és 8 hüvelykes, 800x600 pixel felbontású megjelenítővel szerelték fel. Az 1 GB belső memóriával ellátott masina nemcsak a JPG formátumú képeket képes megjeleníteni, hanem az MPEG-1/4-et és MJPEG-et is lejátssza. Sőt az MP3 kiterjesztésű zenefájlokkal is megbirkózik, ebben a 2 x 1 wattos sztereó hangszórópár is segítségére van. A képek az SD, miniSD, MMC, MS és CF kártyákat kezelő olvasón és USB-n keresztül frissíthetők, illetve törölhetők; a szkenner 10 x 15 cm-es képeket fogad, és maximum 150x300 dpi-s felbontással tudja beolvasni azokat. Az Exemode DVF828 pontos megjelenési idejéről és áráról még nincs információ.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés